"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 12 de maig del 2024

"Visca, visca, visca, Catalunya espanyolista".

 


Les eleccions d'avui diumenge al Parlament de Catalunya han suposat un nou retrocés de les forces independentistes que han passat de 64 a 61 escons (si comptem l'ultradreta d'AC entre els independentistes), i una patacada molt important del partit de govern, ERC, que ha perdut 13 escons (de 33 a 20) i prop de mig milió de vots des del 2017 quan van arribar a tenir prop d'un milió de vots.

El gran trionfador de la nit és el PSC (el PSOE vaja, perquè de català té ben poc) que ha pujat considerablement (de 33 a 42), i que tanmateix, ho tindrà complicat per formar govern, ja que hauria de sumar amb les forces espanyolistes PP i VOX, rivals a Espanya, o bé amb forces independentistes, que ara per ara sembla bastant complicat, i més tenint en compte que ERC ja ha anunciat que aniran a fer oposició.

O sigui, que s'albiren unes setmanes de moviments a banda i banda per tal d'arribar a acords que, en principi, semblen impossibles. Només se m'acut la possibilitat d'un govern en minoria dels socialistes amb els comuns i l'abstenció d'algun grup com ERC per permetre la investidura d'Illa. La possibilitat d'un govern Junts + ERC a canvi de no deixar caure Pedro Sánchez al govern de l'estat tampoc ho descartaria.