"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 3 d’agost del 2017

Perú dia 11: Valle Sagrado.

Simbologia que es posa als terrats de les cases a la zona del Cusco.
Ahir vaig fer la visita guiada pel Valle Sagrado. Sortint tard com de costum (1 hora), vam fer un tour de moltes parades en un temps relativament curt. A toc de pito a cada lloc per part del guia i parant relativament poca estona a cada lloc. Però és el que té anar amb grups organitzats...

EL grup era d'unes 20 persones, la majoria peruans (estem en època de vacances), i una parella d'espanyols que no vaig preocupar-me per saber d'on eren, una xilena, i uns mexicans crec. Vaig fer relació amb un home peruà, d'Ica, que viatjava amb la seva filla d'uns set o vuit anys. Xerrant xerrant, ens vam despistar a l'hora de trobar-nos amb el grup en el punt de trobada al final de la primera visita i ens vam quedar tirats a les restes arqueològiques de Pisac. Vam haver de negociar amb un taxista perquè ens baixes fins al poble per 25 soles.

Vam tenir una estona al reconegut mercat de Pisac on li vaig comprar una tela del Machu Pichu a un pintor. Serà dels pocs records, per no dir l'únic que m'enduré del Perú.

El tour ens va portar fins les ruïnes d'Urumbamba i d'Ollantaitambo, i finalment fins a les de Chinchero, on vam acabar fent la tradicional visita a una cooperativa de teixidores de llana, on no vaig comprar res, però em van convidar a un te de coca i vaig poder conèixer com teixien i tenyien la roba, per processos manuals i naturals.


Vistes del Valle Sagrado a la zona de Pisac.

Mercat de Pisac.

Escena laboral-familiar al mercat de Pisac.

Restes inques d'Ollantaitambo.

A dalt de les restes inques d'Ollantaitambo i la ciutat al fons.

Teòricament aquest perfil d'un inca a la muntanya el van fer manualment.

Poble i reses arqueològiques de Chinchero.