"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 22 de juny del 2021

Tanquem la barraca. Canalla, a gaudir de l'estiu.

 
















Doncs un altre curs que arriba a la fi (per a la canalla en aquest cas). Un curs marcat per la Covid, per les restriccions i les mesures de protecció (mascareta, temperatura diària, distància, higiene constant, grups bombolla, PCRs, confinaments...). Mesures que amb els pas dels mesos, i la millora global, s'han anat suavitzant si no oblidant. Tanmateix, no podem oblidar les angoixes inicials, les fredes aules a l'hivern, els casos greus de Covid entre docents i/o familiars d'aquests, les prohibicions (sovint difícils de comprendre per a la canalla), els claustres i reunions telemàtiques, les formacions online, la manca d'abraçades i carantoines, etc., etc.

Personalment, per a mi ha estat un curs de clars i foscos. Per la banda positiva, he viscut molt bé fent, tant sols, mitja jornada. He pogut gaudir de temps lliure i els darrers mesos, fins i tot, he pogut viatjar i visitar indrets amb molt poca gent. Vaig anar a Venècia a l'octubre, i al Moianès pel nadal. A Gran Canària al maig, i a Bolonya ara al juny. I he fet rutes diverses arreu de Catalunya (Delta de l'Ebre, Terra Alta, Baix Camp, Ribera d'Ebre, Ripollès, Berguedà...). Ah, i Andorra el passat cap de setmana.

A nivell professional, no puc estar massa satisfet. Enguany he fet classes de castellà i anglès, a un grup de 1r, un de 3r i un de 5è, i què voleu que us digui. Ni fu ni fa. Això de treballar dins de l'aula no m'acaba de fer el pes. Prefereixo, sens dubte, el pati, o el gimnàs, i l'Educació Física. A veure si l'any vinent tinc més sort i torno a la meva especialitat. No porto gens bé el paper de policia, i jutge, que ha d'obligar a aprendre coses que alguns no volen aprendre, i aquest any, amb algun grup, m'he sentit un poli dolent amenaçant amb multes i càstigs. I en alguns casos portant-los a la pràctica.