"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 1 de febrer del 2021

Cop d'Estat militar a Myanmar (antiga Birmània).

 
















Avui he sabut a través dels mitjans del cop d'estat militar a Myanmar, país del sud-est asiàtic, antiga colònia britànica fins el 1948 (sota el nom de Birmània), i que ha viscut les darreres dècades sota el govern de règims militars, hereus de la revolta comunista de l'any 1949, després de diversos cops d'estat per part de militars.

L'any 2010 se van celebrar unes eleccions democràtiques després de prop de 20 anys de govern militar, i l'any 2016 es va proclamar presidenta Aung San Suu Kyi, activista política que l'any 1991 fou empresonada per la seva lluita contra la dictadura militar, i filla de l'heroi nacional Aung San, qui signa la independència amb els britànics. 

Actualment, la presidenta es troba detinguda amb altres membres del govern, i els militars han decretat l'estat d'emergència i controlen el país.

Vaig viatjar a Myanmar el desembre del 2015, i vaig quedar-ne gratament sorprès. Un país molt tranquil, segur i molt devot (de majoria budista). Aquest recull de fotos, són preses el primer dia del viatge, a la capital, Yangon. És un país molt fotogènic. Moltíssim.