"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 9 de gener del 2016

Chiang Rai. (15)





























Els quatre darrers dies els he dedicat a recórrer la zona nord de Tailàndia, arribant gairebé als límits fronterers amb Laos i Myanmar (Triangle d'Or). En aquesta zona, s'havia cultivat opi en grans quantitats, però actualment molts d'aquests cultius s'han substituït en gran mesura pels del te, les maduixes o altres. Tanmateix, encara avui se'n cultiva, tot i que en zones difícilment accessibles o directament restringides. Malgrat tot, no són pocs els locals que ofereixen opi i marihuana als turistes que es mouen per la zona.
 
Pagoda al recinte de la Wat Tha Ton.
Conduir la moto per les carreteres i/o camins d'aquesta àrea és un regal pel sentit de la vista, amb els paisatges de muntanya i el verd predominant, i molt menys estressant que conduir per les atapeïdes carreteres de més al sud. Conduir sense destí conegut i perdres una mica per vies secundàries pot portar agradables sorpreses i experiències úniques.

Vistes des de Mae Salong.
Una de les parades del tour ha estat un petit poble a uns 150 km. al nord de Chiang Mai anomenat Mae Salong. Aquí s'hi troba una nombrosa comunitat d'origen xinès, que va arribar en temps de la revolució comunista de Mao Tse Tung. Anticomunistes de la regió xinesa de Yunnan van fugir de l'exèrcit comunista i es van refugiar en aquesta zona. A banda de la comunitat xinesa o d'arrels xineses, també hi viu gent de les ètnies Akha, Shan o Lahu entre d'altres.

Una altra parada de la ruta ha estat Chiang Mai. La capital de la província de nom homònim va viure èpoques glorioses a finals del segle 13 quan es va convertir en capital del regne. Actualment hi viuen al voltant de 70.000 persones, i disposa d'alguns atractius turístics per fer-hi cap, tot i que està lluny de les allaus de turistes que rep Chiang Mai. 

Algunes ètnies de la zona estan començant a implantar els colors blaugranes al seu vestuari tradicional...

Nenes fent un piscolabis a la improvisada benzinera del poble de Mae Salong.

Dona d'ètnia Akha al poble de Mae Salong.


Rèplica del Buda esmeralda a la Wat Phra Kaew. Chiang Rai.

Temple blanc. Chiang Rai.

Cascada de Khun Korn.


La casa negra a Chiang Rai.