"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 22 d’abril del 2024

Atracament a mà armada al Bernabéu. I van...

 


Ahir el Barça es jugava les poques opcions que li quedaven per guanyar aquesta lliga a l'estadi Santiago Bernabéu, amb 8 punts per darrera del Real Madrid a la classificació i set jornades per terminar el campionat. Tot i fer un partit força seriós i plantar cara a l'actual líder amb un equip plagat de joves, va resultar impossible imposar-se a l'arbitratge escandalosament parcial de l'àrbitre Soto Grado. El costum i l'historial en els enfrontaments entre blancs i blaugranes ja em tenia força previngut que podia haver decisions polèmiques a favor del Madrid, però el d'ahir va ser un dels majors atracaments futbolístics que he presenciat en la meva vida.

Als fets em remeto:

- Penal inexistent a favor del Madrid, quan Lucas Vázquez es va deixar caure davant la cama de Cubarsí i va allargar la seva perquè impactés amb la del defensa català.

- Gol legal de Lamine Yamal que no es va concedir tot i que en imatges quedava prou clar que la pilota havia entrat del tot. 

- Expulsió perdonada a Camavinga en una jugada on Lamine Yamal marxava sol cap a porteria i el va fer caure per darrera.

- Penal no xiulat a favor del Barça quan Lamine Yamal anava a rematar dins de l'àrea i el fan entrebancar tocant-li la cama per darrera.

- Penal no xiulat a favor del Barça per obstrucció il·legal del defensa Rudiger a Fermín López quan l'havia superat amb un regat i encarava el porter tot sol.

- Targetes grogues perdonades a Modric, Rudiger i Vinicius que els hauria comportat l'expulsió a l'acabar amb tant sols una targeta groga el partit.

En fi, un autèntic robatori en tota regla que ha vist tot el món. De fet, no és res nou, ja que estem acostumats a les ajudes al Real Madrid, però la transcendència i la repercussió del clàssic entre blancs i culers, ha fet que milions de persones al món hagin vist com se les gasten els àrbitres a la lliga espanyola.