"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 15 de maig del 2018

Quim Torra: 131è President de la Generalitat.



























Ahir, el Parlament de Catalunya va investir, en segona votació i per majoria simple, com a 131è President de la Generalitat a Joaquim Torra i Pla, advocat i editor nascut a Blanes fa 55 anys. El selvatenc substitueix així a l'anterior President, Puigdemont, que no ha pogut ser investit per la seva condició de refugiat i el veto de l'estat espanyol. Tanmateix, el primer que ha fet el nou President per estrenar-se en el càrrec, ha estat viatjar fins a Berlin per a trobar-se amb el President legítim a l'exili.

El nou President, membre de la formació Junts per Catalunya ha estat força criticat per les forces unionistes per alguns escrits i piulades del passat on li retreuen que un suposat supremacisme i un nacionalisme radical excloent. Força exagerats i trets de context. El què és innegable és que entre els espanyols abunden els catalanòfobs i els que voldrien eliminar la nació, la llengua i la cultura catalana.

Esperem que el senyor Torra tingui més fortuna que el seu predecessor Puigdemont, tot i que tenint en compte les primeres reaccions dels polítics espanyols i també dels catalans espanyolistes, la cosa no pinta gens bé. D'entrada ja va mostrar quin és el seu tarannà, citant a un dels seus referents polítics, Carrasco i Formiguera, acabant el seu discurs com a nou President amb un "Visca Catalunya Lliure".