"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 29 d’octubre del 2021

Koeman destituït.

 












El passat dimecres hores després de la dolorosa derrota a Vallecas (1-0 contra el Rayo), la directiva del Barça va decidir anunciar l'acomiadament del tècnic holandès, Ronald Koeman després de poc més d'un any (va arribar l'agost del 2020) de la seva arribada. L'holandès no ha aconseguit aixecar els ànims de l'equip i elevar el seu joc al nivell que els culers esperaven, i en el que portem de temporada la dinàmica ha estat força negativa (encara no s'ha aconseguit guanyar cap partit lluny del Camp Nou i a la Champions la classificació per als vuitens penja d'un fil) i sense gaires expectatives de millora.

Personalment, tenia força fe en Koeman. M'agradava com a jugador i tenia esperances que aconseguís aportar noves idees al club i variants tàctiques. El cert és que la temporada passada van arribar a desplegar un futbol força atractiu i semblava que la cosa anava cap amunt, però el final de temporada (maig-juny) va ser terrible i una patacada moral important. I amb aquella sensació s'ha començat la present temporada, a banda dels nombrosos jugadors lesionats (Araujo, Dembélé, Ansu, Pedri, De Jong, Piqué...). No sé si serveix d'excusa, però no poder jugar amb els millor homes alguna cosa ha d'influir...

Em sap greu per l'holandès. Va deixar tota una selecció holandesa per venir a entrenar el seu estimat Barça i s'ha trobat un club en decadència amb una plantilla amb futur, però amb un present que convida poc a l'alegria i molt a la desesperació. 

A veure qui porten per substituir l'holandès. Diuen que és a prop de fitxar el terrassenc Xavi. Fa temps que sona com a tècnic del primer equip, tot i que es veia un projecte a mitjà termini. Si ha de venir per aixecar l'equip pot passar com amb Koeman, i seria una autèntica pena que un jugador format a la casa i amb el passat gloriós de Xavi acabés com Koeman.