"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 25 d’octubre del 2021

Els límits de l'humor de nou.

 










Ahir va saltar la polèmica a les xarxes arrel d'un tweet de l'humorista osonenc Peyu, que denunciava públicament que TV3 havia censurat un gag del darrer capítol de la sèrie "Bricoheroes" que s'emet per internet (Youtube) amb gran èxit, sobretot entre els sectors més joves de la societat catalana. El seu humor irreverent, destraler i sense pèls a la llengua enganxa el jovent, un públic cada cop més allunyat dels canals de televisió convencionals i, per tant, de continguts audiovisuals en llengua catalana.

El motiu de la censura va ser un comentari del Peyu on expressava el seu desig, inconfessable i inabastable, que la reina Letizia li fes una fel·lació. Segons la versió oficial de la cadena, el comentari podia ofendre per masclista i pel contingut sexual, i per aquest motiu van decidir tallar aquest fragment.

Personalment, sempre he estat partidari de no posar límits a l'humor. Repeteixo, a l'humor. Es comença censurant acudits masclistes i s'acaba censurant acudits de qualsevol altre col·lectiu que es pugui sentir ofès (futbolistes, forners, capellans, mestres, metges, bombers, policies...).