"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 18 de setembre del 2023

Barça: sembla que ens ho passarem bé!

 

La lliga 23/24 porta cinc jornades, i tot i que el Barça va començar empatant al camp del Getafe a la primera, ha encadenat quatre victòries consecutives en les darreres quatre jornades, i és segon a dos punts del Real Madrid, que compta tots els partits disputats per victòries, en gran mesura gràcies, com de costum, a les ajudes arbitrals.

Un Barça que ha incorporat fins a cinc jugadors (Oriol Romeu, Gundogan, Íñigo Martínez, Joao Cancelo i Joao Felix) en aquest mercat d'estiu, per uns irrisoris (en comparació amb els grans clubs europeus) 3'4 milions d'euros, i que s'ha després d'un bon grapat de jugadors, alguns amb fitxes astronòmiques (com Busquets, Dembélè, Alba, Umtiti), i altres que no comptaven per a l'entrenador (Lenglet, Dest, Abde...), alhora que ha rebaixat massa salarial baixant el salari d'alguns dels integrants de la plantilla.

En definitiva, Xavi té actualment una plantilla força completa, amb gairebé totes les posicions doblades (dos jugadors de qualitat per a cada posició), i molt jove. A destacar la irrupció estel·lar del jove de la pedrera de 16 anys, Lamine Yamal, que amb un parell de partits ha tingut prou per mostrar el seu talent i la seva desimboltura al camp. Si deu ser bo que ja l'han fet debutar amb la selecció espanyola absoluta perquè no se'n vaig a jugar amb el Marroc, d'on és originari el pare.

Esperem que enguany veiem un Barça més competitiu a la Champions, que comença demà mateix. Afortunadament, enguany a la fase de grups el Barça ha quedat emparellat amb equips de menys nivell que el curs passat, i seria estrany que no passessin als vuitens de final. Veurem si mantenen a Europa el nivell que estan mostrant en aquest inici de lliga, i podem arribar una mica més lluny que en les darreres edicions.