"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 21 d’octubre del 2016

#samataoPaco.

L'estàtua decapitada del dictador Franco ahir al terra davant de l'espai cultural del Born a Barcelona.























L'àrea de cultura de l'Ajuntament de Barcelona va decidir organitzar una exposició sobre l'època franquista i la dictadura, i no se li va ocórrer millor lloc que a l'emblemàtic espai del Born, un lloc amb una forta càrrega simbòlica per a molts catalans, i un espai de memòria històrica de la resistència dels barcelonins contra les tropes borbòniques del rei Felip V. I mira que hi ha llocs a Barcelona per a muntar exposicions...

Després de moltes discussions i debats públics al voltant de la iniciativa del govern barceloní, el dilluns van instal·lar l'estàtua eqüestre amb el cap tallat del dictador i també una estàtua de la victòria, dues figures que s'havien retirat de l'espai públic fa tot just set o vuit anys (té collons això!). La del dictador ha patit diverses mostres de rebuig des del primer dia que va aparèixer. A saber: llançament d'ous, de pintura, penjada de bandera estelada, de bandera del col·lectiu LGTB, nina inflable acompanyant al dictador, cap de porc on hauria de ser el cap del dictador, escrits diversos...

Finalment, ahir al vespre tres encaputxats van decidir anar un pas més enllà i van fer caure la estàtua amb la força dels seus braços. L'ajuntament ha decidit que no la tornaran a instal·lar al seu lloc i que se l'emportaran cap al magatzem de nou.

40 anys després el poble ha aconseguit derrocar a Franco... Una mica tard potser...

4 comentaris:

  1. Ara podrien provar amb la de José Antonio, a veure quan dura.
    Quan sigui ben pintada, guixada, decapitada i estesa a terra, canviar-la per una altra.
    A així anar fent: Fraga, Porcioles, López Rodó, Serrano Sunyer.... Molts barcelonins hi anirien a retre comptes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins que no hi hagi rescabalament (ni que sigui moral) als familiars de les víctimes i penediment públic de l'Estat espanyol caldrà tirar a terra totes les figures i homenatges en record dels feixistes.

      Elimina
  2. Franco ha caigut però encara queden molts seguidors seus, i en càrrecs polítics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, Espanya encara pateix el sindrome post-franquista. És un país predemocràtic i molt caspós, d'un nacionalisme ranci que provoca que el poble voti a uns inútils com els del PP encara que sapiguen que és un partit de corruptes.

      Elimina