"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 10 de novembre del 2014

4d10fm, més que una il·lusió.

Espectacular imatge del 4d9f nocturn, amb "falsos" laterals, ahir a Granollers (Foto: Ara).
El passat dissabte els Minyons vam tornar a la diada dels Xics de Granollers, que normalment any rere any es celebrava el segon diumenge de novembre, però que enguany i degut al "Procés Participatiu" del 9N es va haver d'avançar un dia. I val a dir que l'experiment no ens va anar gens malament, ja que vam fer la nostra millor actuació històrica en aquesta localitat amb el 9d8, el 4d9f, el 3d9f i el pd7f. Un bon preludi del que pot ser l'actuació de la nostra diada el proper diumenge.

Cal destacar, com a fet excepcional i novedós, l'execució  del 4d9f sense laterals al folre. En comptes de col·locar un o dos laterals agafant les cames del terç, els "pinyerus" s'han inventat la figura del "fals lateral" que s'incrusta entre el "primeres mans" i el primer "mà i mà" i que s'encarrega de protegir al segon en les seves oscil·lacions laterals. L'invent va funcionar a les mil meravelles, ja que el castell es va carregar i descarregar sense angúnies ni patiments. Fins i tot, quan baixaven els quints es va poder sentir una música de fons, de la "Guerra de les Galàxies", interpretada per un bon grapat de minyons.

Caldrà treballar molt aquesta setmana per poder plantejar-nos quatre castells emmanillats el proper diumenge (4d10fm, 3d10fm, 2d9fm i pd8fm), però per què no? El 4d10fm és un monstre, i ja vam veure tots com de difícil és quan els verds el van intentar l'any passat per Tots Sants sense èxit, tot i que acabaven de descarregar el seu segon 3d10fm de l'any i de la seva història, i havent realitzat una temporada immaculada amb zero caigudes fins aleshores. Però també es veia impossible l'any 1993 el 2d9fm, que els verds havien intentat sense èxit una desena de vegades, i els Minyons el vam carregar a la primera...

Us imagineu... 4-3-2-1... Feeeeeeeeeessssta!!! Uh!!!!

Va! Tots als assaigs d'aquesta setmana, que l'hem de liar grossa!

2 comentaris:

  1. Bon dia Risto! Sóc en Joan Batllori de Castellers de Cornellà. He quedat molt flipat amb aquesta nova posició de "fals" lateral. La idea i funció d'aquesta posició és com la del contrafort però al lateralment no?

    Moltes gràcies.

    Ens veiem dissabte a Vigília! Amuuunt!

    ResponElimina
  2. Benvingut Joan!!

    Doncs vas bastant encertat. El "fals lateral" es preocupa més del segon (o terç a les manilles) que no pas del que porta a sobre... En principi el quart del 4d10fm ha de ser prou bo com per arreglar-se-les amb els "maimans" i les mans del darrera. I el terç i les crosses que van més venudes tenen a aquests "homenets" (perquè també interessa no carregar massa de pes les manilles) que controlen els moviments laterals i que en un moment donat també poden ajudar al contrafort o a les mans que té als costats...

    Vine dijous a l'assaig i sortiràs de dubtes...!! ;-)

    Risto

    ResponElimina