"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 15 d’agost del 2016

Entrada 6 de viatge: Estadio Unico Ciudad de La Plata: Amistós Boca - San Lorenzo (14-08-2016)



Ahir diumenge vaig viure un tradicional diumenge argentí amb asado i futbol. L'asado el vam celebrar entre familiars i amics a la quinta del Gaby, a Ezeiza, molt a prop de l'aeroport internacional de Bs As, i dels camps d'entrenament de la selecció argentina.

El partit, amistós (tot i que no se semblava pas als amistosos a casa nostra) se celebrava a la ciutat de La Plata, a uns 60 km. de Bs As, a l'Estadio Único Ciudad de La Plata. Malgrat la distància, milers d'aficionats d'un i altre equip van col·lapsar la carretera que unia les dues ciutats per tal de veure i animar als seus respectius equips.

Calculo que uns 20.000 seguidors de Boca i 10.000 de San Lorenzo van anar al matx. Que paguessin entrada no sé quants, ja que aquí a l'argentina les penyes radicals dels clubs tenen molt de poder i es reparteixen un bon gruix d'entrades per regalar o vendre. Els seus capos són autèntics empresaris de baixa estopa que fan fortunes gràcies al negoci de la reventa d'entrades, la seguretat, marxandatge, viatges, i altres negocis més foscos...

La perillositat d'aquests aficionats radicals (molts d'ells delinqüents) va obligar a les autoritats de l'AFA a impedir l'entrada d'aficionats visitants als partits oficials, mesura que volen intentar revocar enguany. La veritat és que ahir no es van produir incidents entre les dues aficions, però sí que vaig poder veure com atonyinaven a uns aficionats del San Lorenzo seguidors del mateix equip. Les forces de seguretat van haver d'intervenir per salvar al parell d'aficionats d'una multitud de joves que buscaven saldar algun deute.

Per altra banda, l'espectacle a la grada va ser brutal. Milers de persones cantant alhora, picant de mans o cridant els gols, en un estadi on a més hi havia una bona resonància, feia posar els pèls de punta. Les referències a l'afició rival eren constants, i els recordatoris d'antigues victòries/derrotes un tema recurrent. El partit va acabar amb el resultat favorable a Boca per 2 a 0, tot i que San Lorenzo va merèixer molt més, sobretot a la primera part.

En acabat el matx, per megafonia van recordar que els primers a desallotjar l'estadi serien els aficionats de Boca. Fóra perillós que a la sortida les aficions coincidíssin.




La "Buteler", barra brava de San Lorenzo de Almagro.


La "12", la barra brava de Boca.

L'"Apache" Tévez

Alguns "radicals" de San Lorenzo...




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada