"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 20 de gener del 2018

Mortadelo i Filemón, 60 anys!


Avui es compleixen 60 anys de la primera aparició dels famosos personatges de Francisco Ibáñez. Diverses generacions de joves ja, han gaudit de les aventures i desventures d'aquest dos investigadors esbojarrats i un punt ineptes, però entranyables. Jo mateix vaig ser un fan acèrrim a la meva infantesa, tot i que també llegia els Zipi Zape, l'Astèrix, el Tintin... L'Ibáñez ha aconseguit amb aquests personatges que molts infants, com jo mateix, comencéssim a gaudir de la lectura i en féssim un hàbit. 

Des d'aquest humil bloc, la meva felicitació a l'autor. I per molts anys!!

4 comentaris:

  1. Coincidim en alguns còmics (tebeos) que en dèiem quan jo era petit.A casa, tots els germans érem molt aficionats al Tintín. Es pagava un peatge: la versió catalana valia 10 pessetes més que la castellana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, no ho recordava pas això de la diferència de preus entre l'edició catalana i la castellana. Suposo que com pagaven els pares... hehe

      Elimina
  2. Amb 60 anys, imagina quanta gent ha llegit i gaudit les històries d'aquest parell! Jo també ho feia, és clar, però no van ser els que em van impulsar a la lectura, aquesta va ser ma mare que és una bèstia. Ah, i dels altres referents que cites, Astèrix i Tintin els llegia, però a Zipi y Zape els tenia molta tírria, la veritat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No puc parlar d'un sol còmic o llibre que m'impulsés a llegir. Sí que recordo l'època d'infància que em vaig aficionar moltíssim a la col·lecció de novel·la infantil "Los tres investigadores", de la que vaig llegir-me un bon grapat de títols amb devoció.

      Elimina