"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 13 de febrer del 2011

Habemus Cap de Colla




Ahir es va celebrar la continuació de l'assemblea del dia 22 de gener on es va reelegir al Pep Forn com a President de la colla, i també es va tornar a fer confiança en el cap de colla del curs anterior, el Nani Matas. Tot i que en un principi havia fet saber que no es tronaria a presentar per motius personals, sembla ser que s'ha resolt el motiu i el tornarem a tenir de "jefe". 

Des d'aquí la meva felicitació personal a tots dos pel fet de voler posar-se al davant de la colla. En els dies que corren, amb la desafecció generalitzada en que vivim, i l'escàs compromís de la gent,en general, és de lloar que encara quedin persones compromeses amb alguna causa, i dediquin part de les seves vides a aquest fet, sense recompenses econòmiques, i amb els maldecaps que això comporta. Xapó!!!

Els desitjo sort als dos, i desitjo que la colla continuï progressant com fins ara gràcies al seu esforç, i al de la resta de companys d'equip, evidentment.

Pel que fa als canvis en el nou organigrama tècnic, m'ha sorprés especialment el nou equip de canalla. Són cinc persones de llarga trajectòria a la colla i amb gran experiència i coneixement, "però" la mitjana d'edat supera els 40. No he format mai part de l'equip de canalla, però pel que sé o he pogut veure, cal molta energia per fer-se càrrec d'un grup de 20 o 30 nens... Fer-los pujar i baixar d'un pilar o d'un pom de dalt no té gaire complicació, però portar-los de colònies, al Tibidavo, o d'excursió a pujar i baixar tirolines... vaja, espero que tots cinc estiguin en forma i decidits a "aguantar-los" tota la temporada de la millor manera. A part, aquest equip té un altre gran repte al davant, que és aconseguir nova canalla pels poms de dalt, sobretot aixecadors i anxenetes.

Un altre fet que m'agradaria comentar de l'assemblea d'ahir, és la proposta que vaig llançar al Nani per a engrescar la minyonada. Sé que sembla útopic a dia d'avui pensar que els Minyons ens poguem plantejar el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals (o ajudes, o penjats, o com els hi volgueu dir). Bàsicament, perquè l'any passat no vam ni aconseguir el de 8. Però quina és la dificultat principal d'aquest castell? Aconseguir lligar les quatre bases que l'han d'aguantar, no? I quina colla excel·leix en aquest sentit? Si com va proposar el Nani, sóm capaços de plantejar-nos portar el 3d10fm a la nostra Festa Major, per què no hem de ser capaços de provar amb aquest monstre? Està clar que si no hi ha pilar de 6, no hi haurà ni de 7, ni de 8, ni res de res. Però ara imaginem que aquesta temporada sóm capaços de treballar un bon pilar de 6... I qui ens diu que per Diada no poguem somiar... O si no és a la Diada, per la propera temporada, o per l'altre... però només per la il·lusió que despertaria entre la minyonada i en el món casteller, segur que l'assistència als assaigs se'n beneficiaria. I potser ja ha arribat el moment d'engrescar a la colla amb nous reptes. Noves il·lusions.

Risto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada