"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 19 de març del 2011

Lluna plena.




Diuen els del diari Ara, que aquesta nit es podrà veure la lluna plena més grossa i brillant dels darrers 18 anys. El fet que no hi hagin núvols que puguin tapar la visió, afavorirà una millor observació d'aquest fenomen.

Jo sóc dels que es queda mig embadalit davant d'una lluna plena. És un dels fenomens astronòmics més encisadors que es poden veure sense necessitat d'aparells tecnològics, motiu d'un bon grapat de llengendes i històries. Un espectacle gratuït i amb programació estable poc valorat per la societat moderna.

Els que tingueu la oportunitat aquesta nit, ja sigui de camí a la discoteca, quan pugeu al terrat a estendre la roba, o a través de la finestra de l'habitació abans d'adormir-vos, no us ho perdeu, segur que valdrà la pena. Penseu que no es repetirà una lluna així fins d'aquí a 18 anys com a mínim. I si teniu a mà una bona càmera fotogràfica, aprofiteu per a fer unes quantes fotos, i després compareu allò que han vist els vostres ulls i allò que ha captat l'ull de la càmera... és curiós, però tot i els avenços tecnològics que s'han anat produint, encara no hi ha res que pugui igualar en emoció, allò que veiem amb els nostres porpis ulls. No us sembla?

Apa doncs, a disfrutar-ho i a gaudir-ho.

Una nit de lluna plena
Tramuntàrem la carena,
lentament, sense dir re...
Si la lluna feia el ple
també el féu la nostra pena.

(Ovidi Montllor, "Corrandes d'Exili")

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada