"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 11 d’abril del 2011

10-A. Hem fet el cim?


Ahir es va celebrar a BCN la darrera de les jornades de consulta popular i no vinculant sobre la independència, juntament amb vint poblacions més. Tot i que els nivells de participació en les consultes d'ahir són fins i tot superiors que en jornades prèvies, tampoc n'hi ha com per llençar coets. Si bé és cert que la consulta no és vinculant, que els recursos econòmics per a la promoció i difusió de la jornada escassos, i que el seguiment mediàtic ha estat més aviat pobre, també s'ha de dir que l'opció independentista a Catalunya no mou a la majoria, i per tant, haurem de continuar insistint per aconseguir-la. Jo crec que els independentistes convençuts han votat, majoritàriament, en aquestes consultes. Així que, de moment, quedem lluny de la majoria necessària per plantejar-nos una declaració unilateral d'independència.

Ho pot fer pitjor l'estat espanyol perquè els catalans acabin arribant a la conclusió que la independència és l'únic camí possible? Crec que si les coses empitjoren una mica més, la independència arribarà, però no per vies democràtiques... Em sembla que per molt malament que ens vagin les coses, els Convergents i els d'Unió de tota la vida continuaran preferint "l'estabilitat" de la monarquia espanyola, al risc de la independència. I els Socialistes encara han de resoldre el dubte de sin són més catalans que espanyols o més espanyols que catalans, tot i que tenen clar que no volen deixar mai de ser espanyols i tenen la il·lusió d'aconseguir avenços dins del marc estatutari, jajajajajajajaja (encara que els seus amics de Madrid els donin pel sac una i mil vegades)...

Potser si que ens convindria als catalans que guanyessin els del PP les properes eleccions generals, ja que sempre que governa el PP a Madrid augmenta l'independentisme a Catalunya.

 
Visc_a Cataluña! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada