"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 28 de maig del 2011

Carmen Chacón: La nena pija més llesta de la classe.


Gran actuació teatral de la ministra Chacón l'altre dia per anunciar, amb emoció continguda, que es retirava de la cursa pel lideraratge del "nou" projecte socialista espanyol de cara a les eleccions generals del proper any. Zapatero es retira (o el fan retirar) per no enfonsar del tot el socialisme a l'estat i algú ha d'agafar les regnes del partit en aquests moments tan complicats i adversos. La ministra de defensa estava a la majoria d'enquestes com a possible substituta de ZP i candidata a disputar-li el lideratge del partit al ministre Rubalcaba en un procés de primàries.

Però la Chacón ha estat la més llesta de la classe, i ha donat un pas enrera en el moment oportú, per poder donar un parell de passes endavant d'aquí uns anyets. Sap que el més probable és que el PSOE pateixi un important daltabaix en les properes eleccions generals, i que, es presenti qui es presenti com a número u socialista, té tots els números per fotre's una hòstia considerable. Sap que els temps que corren no són favorables al seu partit, i que li convé esperar millors temps per presentar-se amb opcions reals de triomf. 

Rubalcaba no pot esperar. Ja té una edat el senyor aquest, i sap que el seu moment és ara o mai. Li diuen que la seva popularitat és alta i que la seva imatge és de les més ben valorades dins de les files socialistes i en general, degut bàsicament a la seva feina en la lluita anti-terrorista (això sempre es valora molt bé a les espanyes) i com a portaveu del govern, molt lloat, sobretot, per part d'alguns mitjans de comunicació afins. Pobret, fa pena i tot aquest paio. Només pensar en la cara que li pot quedar l'endemà de les eleccions generals quan el cridin al despatx i li diguin que potser hauria d'anar pensant en donar pas a gent amb més possibilitats i noves idees... eh, Carmen?

Jo espero que aquesta gest de la Chacón sigui realment una estratègia per aplanar-se el camí en les seves aspiracions a presidir el govern de l'Estat, i que no se li acudeixi plantejar-se liderar prèviament el nou projecte socialista a Catalunya... pel bé de la nostra Nació i dels socialistes catalans i catalanistes, el millor que pot fer la Chacón es quedar-se molts anys a Madrid. Vaja, si fos possible, la resta de la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada