"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 7 de juny del 2011

Interessant tradició anglesa.


Navegant per les pàgines dels diaris digitals m'he trobat aquesta curiositat, en forma de tradició molt arrelada a la ciutat anglesa de Dover. Des del 1612 es celebra aquest concurs que consisteix en clavar puntades de peu a la cama del rival fins a fer-lo caure a terra. La tradició també ha patit diversos canvis amb el pas dels anys, i en l'actualitat estan prohibides les botes amb puntera de ferro, i els participants es cobreixen les cames amb palla per esmorteir les puntades.

Havent estat testimoni dels darrers enfrontaments entre els equips de futbol del Barça i del Madrid, he arribat a la conclusió que el joc del futbol podria ser una derivació d'aquesta tradició anglesa tan ancestral. Observant algunes accions per part d'alguns jugadors blancs, veig un paral·lelisme evident entre un joc i l'altre. Fins i tot m'atreviria a dir que algun jugador blanc pot haver estat entrenant l'antiga tècnica abans d'arribar al futbol com avui l'entenem. Penso en jugadors com Pepe, Lass, Arbeloa, Xavi Alonso, Ramos, Marcelo... Segur que si un any d'aquests algun d'ells es presenta al concurs de patades de Dover, el guanya de carrer.

Esperem en tot cas, que aquestes imatges no arribin mai al cos de la policia autonòmica catalana. Amb el que els agrada pegar a aquests, només els faltaria una nova tècnica per posar en pràctica quan tenen ganes d'escalfar al personal. Amb un parell de costelles trencades i algun ull a prendre pel cul ja n'han de tenir prou. Si també ens trenquen les cames, com podrem escapar corrent davant de la seva presència? Us imagineu al Conseller Puig del Polònia amb el bat de beisbol a l'espatlla i els pantalons plens de palla?

Tot sovint ens referim als bascos per la seva fama de bèsties i les seves tradicions primitives. La veritat és que els anglesos no tenen res a envejar als bascos i ens demostren, amb algunes de les seves tradicions ancestrals, que també poden arribar a ser uns "brutos" com els que més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada