"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 20 de juny del 2011

Recuperant la moral. Actuació rodona a BCN.


Ahir els Minyons vam actuar a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del 42è aniversari dels Castellers de Barcelona, amb aquests i els Xiquets de Reus. La jornada va sortir rodona en tots els sentits i ens torna a donar ales per encarar la Festa Major d'aquí quinze dies amb les màximes aspiracions, després de l'ensopegada de fa un parell de setmanes a Mataró que ens va deixar una mica tocats.

L'aposta de la jornada era triple. Per una banda, encarar un castell que feia més d'un any que no descarregàvem, el 4d8p. Per altra, estrenar el pilar de 7 pisos després d'haver assolit i dominat amb garanties el de 6. I per últim, i no menys important, enfronta-nos de nou al castell que només havíem pogut carregar en la darrera ocasió, el 3d9f, i que tantes il·lusions ens genera. I pim pam pum, tres d'una tacada, i un nou 2d8f per completar l'esplèndid cartell. Torna la il·lusió, torna l'esperança i tornem a somniar amb grans objectius de cara a la Festa Major.

Hi va haver altres notícies positives per la colla en la jornada. L'estrena de gent nova als troncs, als folres i a la pinya. Bona presència de camises a plaça. Castells treballats però sense passar angúnies. Un pilar que demana a crits que se'l plantegin d'un parell de pisos més (per la Diada)...

També hi va haver algun aspecte negatiu que m'agradaria comentar. Per una banda, no m'agrada que la gent es dediqui a ruixar als que s'han estrenat abans que acabi l'actuació i mentre les altres colles munten els pilars de comiat. Tampoc em sembla gens bé que ni déu (tres o quatre mal comptats) s'apropi a voltar els pilars de comiat de les altres colles. Semblem altres colles molt sovint molt criticades, que pleguen la faixa i marxen de plaça quan han acabat els seus castells, sense esperar que acabin la resta de colles. Ahir a més, les dues colles van fer el vano de cinc i no es que anessin del tot sobrades. I una d'elles va tenir la desgràcia que els caigués el pilar central, de cinc, amb el perill que comporta si hi ha poca pinya. No pot ser que la tècnica es desentengui d'aquests temes un cop hem enllestit els nostres castells i ja no necessitem l'ajuda de les altres colles a les nostres pinyes. Crec que també haurien de donar exemple i es podrien acostar a les pinyes de les altres colles, i si cal, fer un crit més a la gent de la colla perquè no s'oblidi que l'actuació acaba després del darrer pilar de la darrera colla.

Per tota la resta, gran jornada pels Minyons. Ara només cal que molts més vinguin ja als assaigs i ens poguem plantejar una Festa Major de traca i mocador!!! Animeu-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada