"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 7 de juliol del 2011

Darrer dia de feina.


Això s'acaba. Adéu Floresta. Ja ha passat un nou curs escolar i arriben les merescudes vacances d'estiu. Fa dies que els nens han acabat les classes, però als mestres ens han allargat una setmana al juliol per compensar els dies de festa de la Setmana Blanca al mes de març. La veritat es que pels mestres que sabem que no continuarem a la mateixa escola, aquest allargament ha estat una mica inútil i improductiu, ja que no pots començar a treballar pensant en el curs següent i la feina de tancament de curs ja s'ha enllestit fa dies. En fi, per sort, el curs vinent torna a canviar el calendari i ens estalviarem aquest allargament innecessari al final del curs.

Enguany he tingut la sort de romandre a la mateixa escola tot el curs, de setembre a juny, i creuo els dits per tenir la mateixa sort pel curs vinent, i no haver de fer substitucions en gaires escoles. No està gens clar com anirà el tema amb les retallades anunciades i si afectarà poc o molt als especialistes d'educació física la supressió de la sisena hora. En tot cas, feina és feina, i tal i com està el mercat laboral, no em queixaré pas si em toca anar amunt i avall per fer substitucions. Ara, és clar que el grau d'interès i implicació que hi poses no és el mateix si saps que has d'estar quatre dies o tot el curs...

No sé si després d'aquest curs a l'escola Floresta de Sabadell soc millor mestre o no, i si he crescut gaire a nivell professional. Sempre s'aprenen coses noves quan es canvia d'escola i d'entorn de treball, però d'aquí a créixer professionalment hi ha un bon tros. Potser aquest procés és massa invisible com per adonar-te'n, però l'acumulació d'experiència no és sempre sinònim de creixement i millora, i en aquest ofici igual que en altres, la veterania no és sempre un grau. Hi ha mestres amb molts anys d'ofici que continuen fent-ho igual de malament que al principi, d'altres que empitjoren amb el pas dels cursos, i també n'hi ha que saben adaptar-se a qualsevol entorn i són grans professionals. M'agradaria pensar que estic en aquest darrer grup, tot i que les valoracions acostumen a ser subjectives i molt personals.

En fi, ara toca descansar molt, gaudir molt, viatjar molt, aprendre molt, i en definitiva, passar unes bones vacances per tornar amb energies renovades al setembre i continuar educant allà on sigui, a qui sigui, i el temps que em diguin. Per sort, les ganes i la motivació continuen intactes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada