"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 25 d’agost del 2011

Ara ve Sant Fèlix.


D'aquí a sis dies els Minyons de Terrassa tornarem a participar en l'exhibició castellera de Sant Fèlix (30 d'agost), juntament amb les colles vallenques (Vella i Joves), i la colla local dels Castellers de Vilafranca. D'aquí a dimarts ens esperen cinc dies d'assaigs molt intensos i actuacions importants de cara a perfilar els castells que ens proposem per a la gran cita. Amb l'assaig especial d'aquest vespre comencem una marató castellera amb una acumulació de al voltant de 16 hores de castells en cinc dies i mig, desplaçaments a banda.

I es que anar a Sant Fèlix compensa tots aquests esforços amb escreix, ja que es tracta d'una de les actuacions més importants del calendari casteller i que atrau a un bon grapat d'aficionats castellers, i a molts castellers de la resta de colles del món casteller, que o bé apuren les seves vacances, o fins i tot es demanen el dia lliure a la feina per anar a gaudir d'aquest gran espectacle. El més vibrant i emocionant de l'any casteller amb tota seguretat, tot i que no sempre el que deixa els millors registres castellers. 

Enguany els Minyons hi anem amb bones perspectives després de la gran actuació per la festa major de la nostra ciutat (4d9f, 2d9fm, 3d9f, pd8fmc), i crec que l'objectiu hauria de ser intentar donar un pas endavant respecte a aquesta actuació. Jo, personalment, estaria satisfet (molt satisfet) descarregant tots els castells que vam portar a plaça per la festa major de Terrassa. Però si aconseguim pujar una mica el nivell i assolir algun altre castell de gamma extra (4d9fa?), l'alegria encara seria més intensa. Ens queden tres assaigs i dues actuacions per comprovar si podem aspirar a pujar el nivell o no.

Per altra banda, m'agradaria comentar un tema que em ronda pel cap. Està relacionat amb l'exhibició castellera de la festa major de Sabadell. M'agradaria que els Minyons poguéssim tornar a fer grans castells en aquesta actuació. No vull dir que darrerament no n'haguem fet de grans castells allà (3d9f, 2d8f, pd7f, 4d8p...), però aquest any en farà deu del darrer gamma extra (2d9fm), i encara recordo quan Minyons mobilitzava molts efectius per dur-hi castells com el 5d9f, o el pd8fm. És veritat que eren temps de vaques grasses i que els Minyons estàvem a tope en aquelles èpoques, però crec que va sent hora que els tècnics de la colla tornin a plantejar-se (i a plantejar a la resta de la colla) una actuació de màxims a la ciutat veïna que tan bé ens ha tractat sempre. A més, crec que hi ha pocs escenaris millors per la nostra colla per poder plantejar-nos castells de la màxima dificultat. Una ciutat molt propera, amb força públic i possibilitat de col·laboració a les pinyes. Crec que Minyons ha de poder superar la barrera psicològica de les cinc actuacions de Gamma Extra (Festa Major de Terrassa, Sant Fèlix, La Mercè, Sant Narcís i Diada), i la millor opció per fer el pas endavant, al meu entendre, és Sabadell. A veure si  ens animem enguany i tornem a la ciutat veïna les gales de plaça gamma extra, deu anys després del nostre darrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada