"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 9 de setembre del 2011

Comença el mundial de rugbi de Nova Zelanda.


Avui ha començat un dels majors espectacles esportius de l'any (el tercer en nombre de seguidors televisius, després dels Jocs Olímpics i del mundial de futbol), que malauradament els catalans no podrem seguir en directe per cap dels canals televisius gratuïts que existeixen (i mira que n'hi ha). Sort de l'internet i de les pàgines que ofereixen tot tipus d'espectacles esportius de franc.

Avui s'ha jugat el partit inaugural entre les seleccions amfitriona, Nova Zelanda, i Tonga. Han guanyat els amfitrions, grans favorits per endur-se el torneig, i clàssic entre els clàssics del rugbi mundial. No ho tindran fàcil davant d'altres grans potències com Sudàfrica, Austràlia, Anglaterra, Argentina o Irlanda. Personalment, m'agradaria que Nova Zelanda recuperés els galons de gran potència del rugbi, i en segon i tercer lloc, aposto per Argentina i Irlanda respectivament.

És una llàstima que el rugbi no hagi arrelat mai amb força en les nostres contrades. És un esport força espectacular, intens, competitiu, noble i plàstic. Com bé diuen, "un esport d'animals, jugat per persones". Magnífic educativament parlant, per educar a les criatures en el respecte (al rival, a l'àrbitre, als companys), el sacrifici, el treball en equip, l'estratègia, el compromís...

Apa, animeu-vos i gaudiu de l'espectacle!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada