"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 5 de setembre del 2011

Marxa de torxes en homenatge als terrassencs assassinats per les tropes borbòniques de Felip V el setembre de 1713.



Ahir es va celebrar un emotiu acte d'homenatge a les víctimes terrassenques de l'invasió borbònica-espanyola del setembre del 1713. Una marxa de torxes que va recórrer el centre de la ciutat, de la plaça vella fins al convent de Sant Francesc, al final del passeig Compte d'Egara (on es van refugiar els terrassencs durant l’atac de les tropes del general castellà Feliciano de Bracamonte), i de tornada fins a la plaça de la Torre del Palau on s'havia desplegat una gran estelada i on es va realitzar l'acte final amb la ballada del Drac de Ca n'Aurell, un parell de pilars d'uns quants Minyons amb l'ajuda dels presents, i el parlament final.

La gran afluència de gent a l'acte, en comparació amb altres anys, pot ser deguda, en part, a la implicació-participació-organització del grup municipal d'ERC. Cal recordar que aquest acte fa uns quants anys que es celebra gràcies a la iniciativa de la CUP de Terrassa, juntament amb d'altres col·lectius alternatius de la ciutat. L'increment d'assistència també es degut, amb tota probabilitat, a les darreres agressions per part de la justícia espanyola a la nostra llengua i sistema educatiu.

Podeu veure com va anar la jornada en aquest vídeo d'un tal Gil Ventura, que he trobat per la xarxa, i que em sembla molt ben fet per l'escàs temps que ha tingut per editar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada