"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 26 de gener del 2012

La Caverna indignada! Excuses de mal perdedor...



Ahir després del partit de tornada de la copa del rei entre el Barça i el Madrid que va acabar amb empat a dos gols i la consegüent classificació per les semifinals de l'equip blaugrana, molts mitjans afins (o directament fanàtics) al Madrid van córrer a criticar l'actuació arbitral afirmant que aquesta havia estat clau en la desfeta blanca, i venien a dir que si no hagués estat per les decisions equivocades (expressament?!) de l'arbitre, el Madrid s'hauria emportat la victòria i fins i tot, per golejada.

Doncs personalment no sé de què es queixen. Crec que l'arbitre es va equivocar massa, però des del meu punt de vista, si algun equip va sortir perjudicat per l'arbitratge, va ser el Barça. Es queixen els blancs de fins a tres penals a l'àrea culer. Per a mi, cap del tres ho és. Les hipotètiques mans de Busquets, totalment involuntàries ja que fins i tot gira el cap, deixen de tenir cap sentit des del moment que porta el braç enganxat al cos. Les mans d'Abidal venen precedides de la posició en fora de joc de Sergio Ramos i d'una acció de joc perillós del mateix jugador (fins i tot Abidal s'ha de protegir la cara amb les mans). El possible penal de Puyol a Benzema és massa dubtós. Més aviat sembla que Benzema veient que es deixa la pilota al darrera es deixa caure cap a Puyol. El gol anul·lat a Ramos està perfectament anul·lat per falta prèvia a Alves, ja que l'enganxa clarament del braç. L'única queixa amb una part de raó és l'escàs allargament del temps afegit al final del partit (es mereixien un minutet més per la pèrdua de temps d'Alves després d'una falta soferta), però això em sembla un argument insuficient per sentir-se víctima d'un complot o d'un arbitratge parcial.

Potser si haguessin expulsat a Lass Diarra amb la segona targeta groga després de l'entrada a Messi (molt més dura que la de Messi a Pepe que li va costar la groga a l'argentí), o si haguessin expulsat a Pepe per l'agressió (una més) a Cesc, o si haguessin senyalat penalt en la traveta de Pepe a Alexis a prop de la línia de fons, o el possible penal de Pepe al mateix Alexis en una carrega més que desproporcionada...
M'ha fet gràcia sentir els comentaris de la superioritat aclaparant del Madrid ahir. Home, si tenim en compte els darrers enfrontaments entre uns i altres, està clar que el Madrid ha progressat molt, ara, d'aquí a parlar de banys... va haver-hi uns quants moments del partit que es van sentir els "oles" a la grada del Camp Nou pel joc combinatiu dels blaugranes, i el barça va tenir unes quantes ocasions per marcar. Potser tantes o més que el Madrid. Que per moments el Barça es va sentir molt pressionat, ofegar fins i tot, i el Madrid controlava el joc? Ho accepto. Però ni molt menys es pot parlar de clar domini blanc. Clar domini i bany és el que va donar el Barça al Madrid al partit d'anada al Bernabeu, on el Barça podria haver marcat quatre o cinc gols més i el Madrid només va arribar dues vegades a la porteria defensada pel segon porter blaugrana, Pinto.

Als culers ja ens va bé, tot i que faci molta ràbia, l'actitud antiesportiva de Mourinho i de part de la seva plantilla, culpant a l'arbitre de la derrota i no reconeixent els errors propis. Van jugar bé, però encara els falta bastant per superar a aquest Barça. S'hi apropen, però fins i tot en la millor versió blanca no poden batre a l'etern enemic. I això fa molta ràbia. Només cal escoltar als de la "Caverna" o als de la "Central Lechera".

Per sort, probablement quan a finals d'abril o maig estiguem en disposició d'aixecar una nova copa del rei, tot el que ahir va passar ja estarà oblidat i podrem cantar allò de "Por què? por què? por què?", o fins i tot  allò altre de "Nosotros te queremos, Mourinho quedaté!". A cascar-la merengues.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada