"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 19 d’abril del 2012

Futbol és futbol.



Ahir el partit d'anada de la semifinal de la Champions a Londres entre el Chelsea i el Barça, va tornar a demostrar que això del futbol no entén de justícia, i tot i que el Barça va merèixer guanyar el partit abastament, després de desaprofitar fins a nou clares ocasions de gol, va acabar derrotat per un únic gol en l'única ocasió clara de l'equip londinenc després d'un contraatac, per una pèrdua de pilota del millor jugador del món, que va deixar clar, de pas, que també és humà, encara que de vegades no ens ho sembli.

Com a fanàtic culer em vaig desesperar una i altra vegada amb l'ineficiència golejadora de l'equip (mal endèmic dels culers al llarg dels temps), veient com un jugador darrera l'altre desaprofitaven ocasions que fins i tot jo hagués aprofitat si se m'hagués donat l'oportunitat (...). Però clares, clares, eh! Aquesta és potser la principal diferència del Barça i d'altres grans equips. El Barça necessita crear moltes ocasions de gol per a marcar, mentres que altres equips amb ben poques ja t'han foradat la xarxa. I lamentablement, per guanyar títols com la Champions cal una mica més de punteria. No em vull ni imaginar un partit similar al d'ahir el proper dimarts al Camp Nou, amb el Barça negat cara al gol. No sé si el meu cor ho suportaria...

El cert, és que si la lògica s'imposés, el Barça hauria d'haver guanyat ahir per tres o quatre gols de diferència, i per tant, confio que dimarts si tot va com està previst, és a dir, amb un Chelsea ultradefensiu i un Barça atacant i atacant la atapeïda defensa anglesa, els gols acabin entrant i puguem donar la volta a l'eliminatòria. I confio en que sigui més aviat que tard, i ens evitin el patiment d'ahir. Si als primers vint o trenta minuts el Barça és capaç de fer un parell de golets i obliga al Chelsea a obrir-se una mica per buscar un gol, encara li poden caure dos o tres més amb facilitat. És important però obrir la llauna aviat. I més important encara, evitar encaixar un gol abans d'haver marcat nosaltres. Això ens posaria molta pressió i les coses molt més difícils, tot i que no impossibles.

Afortunadament, el Barça té un as a la màniga encara per mostrar, i és diu Leo Messi. Que ahir no marqués cap gol, significa que se'ls va guardar tots pel partit de tornada. I és que aquest geni de la pilota no falla, i segur que la liarà grossa el proper dimarts. Ja veureu, ja! El meu pronòstic: Barça 4 - Chelsea 0.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada