"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 8 de juliol del 2012

Gràcies Jessed.



Malgrat que la majoria dels esportistes d'elit catalans es passen els sentiments nacionals pel forro i no dubten a competir amb els colors d'Españia, es poden trobar alguns exemples d'esportistes compromesos amb el seu país i amb un mínim de dignitat.

Aquest és el cas del Jessed Hernàndez, corredor de curses de muntanya que avui s'ha imposat en la mitja marató dels Sky Games a Ribagorza (Aragó), però que s'ha quedat sense la medalla del vencedor pel fet de córrer defensant els colors del país que s'estima, és a dir, Catalunya, que malauradament no està reconeguda oficialment en aquest tipus de competició.

La guanyadora de la prova en la categoria femenina ha esta la també catalana Núria Picas, tot i que aquesta no ha tingut tantes manies a l'hora de vestir els colors del país veí. Això sí, a l'arribar a la línia de meta ha onejat una bandera estelada, detall aquest que no crec que agradi gaire a les autoritats federatives espanyoles. Personalment, preferiria que la Núria hagués lluit la samarreta catalana en comptes de l'espanyola, tot i que puc arribar a comprendre a molts esportistes amateurs que no tenen altra alternativa si volen aspirar a participar en competicions internacionals.

Jo opino que fins que no es normalitzi el fet independentista a tots els nivells, i als diversos àmbits socials (laborals, culturals, esportius, educatius, econòmics, polítics), no podrem aspirar a ser un país lliure i independent (normal vaja). Si pensem que tan sols amb la classe política n'hi ha prou per aconseguir la independència, anem llestos. Fins que la societat civil no comenci a implicar-se en el projecte no anirem gaire lluny.

Carai, com pot ser que el 51% de la població catalana aposti per la independència, i no coneguem ni a un esportista professional que la reclami? I els actors? I els músics? I els empresaris? I els sindicalistes? I els presentadors de televisió? I els locutors de ràdio?

Més Jesseds li calen al país!

Gràcies Jessed!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada