"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 7 de setembre del 2012

En marxa!!!


Aquesta tarda, a partir de les 19h., espero viure un d'aquells moments importants i de gran transcendència històrica a la meva ciutat, amb la 1a marxa per la independència que organitza l'ANC (Assemblea Nacional de Catalunya) de Terrassa amb motiu dels actes de commemoració de l'11 de Setembre, i de la reivindicació cada dia més estesa perquè Catalunya esdevingui un estat lliure. Al finalitzar la marxa pels carrers de la ciutat, està previst que alguns grups de cultura popular realitzin una petita actuació davant de l'Ajuntament, i els Minyons també hi serem presents.

Aquesta marxa local serà una prèvia del que ha de ser la gran manifestació independentista del dimarts 11 a Barcelona. Pel que se sent i es comenta, la tarda de l'11 a Barcelona es pot produir una de les majors concentracions del poble català de tota la història, superant fins i tot, la multitudinària manifestació del 10-J del 2010 arrel de la "raspallada" a l'estatut per part del Tribunal Constitucional. Ho fa preveure la gran quantitat d'autocars que s'han organitzat des de tots els racons del país, així com trens especials. 

La nostra colla té previst posar a disposició dels membres que ho desitgin, autocars per desplaçar-se a Barcelona un cop acabada l'actuació castellera del migdia a Badalona. Molts minyons serem presents a la manifestació, tot i que pugui semblar que el món casteller només estarà representat per una colla... Res més lluny de la realitat. El món casteller hi serà present l'11 a Barcelona, però barrejats amb la gran massa anònima de ciutadans que aspiren a viure en un país lliure, sense voler destacar ni fer-se veure per sobre dels demés. Tots units com un sol poble!

A banda de les grans mobilitzacions d'aquests dies, també tindré l'oportunitat de fer país alçant castells a la festa major de Sabadell i a Badalona per la Diada. Diumenge a Sabadell tenim el repte important de donar un pas endavant pel que fa al nivell de castells que venim portant a la ciutat veïna. En els darrers anys ens ha costat déu i ajuda portar un castell de nou o, fins i tot, de la gamma alta de vuit. I tenint en compte que els Minyons havíem arribat a fer castells com el 2d9fm, el 5d9f o el pd8fm allà, crec ja va sent hora de posar-nos les piles tots plegats. Les condicions per fer-ho són optimes. Ciutat propera, col·laboració de les colles i de la gent de la ciutat, història, expectació, estat de forma després d'haver preparat a fons l'actuació de Sant Fèlix... No hi ha excuses per no plantejar-nos una gran actuació a Sabadell. I espero que en el futur, puguem tornar a portar castells dels més grans.

Bé, espero veure molta gent avui a la marxa per Terrassa. Espero veure molta gent a l'assaig d'aquest vespre al local dels Minyons. Espero veure molts minyons diumenge a Sabadell. I, sobretot, espero veure moltíssima gent dimarts pels carrers de Barcelona (i no em refereixo a turistes ignorants).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada