"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 29 de novembre del 2012

Candidats a la pilota d'or.

Messi - Iniesta - Cristiano. Qui guanyarà la pilota d'or?

Avui s'han fet públiques les nominacions de la Fifa als millors futbolistes de l'any 2012. Els tres finalistes eren els esperats per la gran majoria dels aficionats a aquest esport: Messi, Cristiano i Iniesta.
 
El més probable, per no dir segurament, el vencedor final tornarà a ser Leo Messi, el millor jugador del planeta i de la gal·làxia en l'actualitat, i que es pot acabar convertint en el millor jugador de tots els temps a poc que les lesions el respectin i si continua amb els registres que ha aconseguit fins a dia d'avui. Als seus 25 anys, Messi ja ha superat la gran majoria dels registres acumulats per altres grans jugadors d'altres èpoques com Maradona, Pelé, Cruyff, Platini o Di Estéfano. L'únic títol que se li resisteix és la copa del món de futbol, tot i que s'ha de reconèixer que la selecció argentina no compta amb una plantilla a l'alçada del crack, com el Brasil de Pelé, la França de Platini, l'Holanda de Cruyff, o fins i tot l'Argentina de Maradona (tot i que la veritat és que el mundial de Mèxic 86 el va guanyar Argentina amb més fortuna que joc).
 
Certament, Messi ha tingut la gran fortuna de coincidir al Barça amb la millor generació de futbolistes blaugranes de tots els temps. Els Xavi, Iniesta, Valdés, Puyol, Piqué, Cesc, Pedro, Busquets... han posat les coses molt més fàcils al crac argentí, però és innegable que tampoc el Barça seria el que és sense la presència del seu jugador franquícia. Què seria el Barça sense Xavi o sense Iniesta? Segur que el joc de l'equip se'n ressentiria. Però que seria el Barça sense Messi? Esperem no haver de respondre aquesta qüestió fins d'aquí a molts anys. Deu com a mínim.
 
Pel que fa a l'altre finalista al trofeu, el portuguès Cristiano, doncs també cal reconèixer les seves virtuts i la seva qualitat. Però encara queda lluny de les prestacions de Messi, i dels seus números. Tot i que es capfiqui any rere any amb batre els registres de l'argentí, mai arribarà al nivell de joc d'aquest. Messi el guanya en gairebé totes les facetes del joc. Potser el portuguès és millor xutador (tot i que falla més que una escopeta de fira), però Messi és millor en tota la resta: driblin, combinació, efectivitat, assistències, definició...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada