"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 10 de maig del 2013

Intens cap de setmana amb la Fira Modernista.

Els Grallers del Teler, tornaran el dissabte de la Fira Modernista.

Aquest cap de setmana es celebra a la nostra ciutat l'onzena edició de la Fira Modernista. Aquesta festa, inventada pels gestors culturals de l'ajuntament tenia molts números d'acabar convertida en una simple Fira comercial ambientada en el Modernisme, com moltes altres jornades, fires i mercats, arreu del territori amb excuses diverses com l'època medieval, els romans, els ibers, o la fil·loxera. És a dir, un cap de setmana amb un munt de comerciants, artesans i artistes, fent negoci a costa de la ciutadania.

Tanmateix, a la ciutat de Terrassa s'està aconseguint trobar un equilibri just entre comerç i cultura popular gràcies al destacat nombre d'entitats de tot tipus (culturals, esportives, socials...) implicades en l'organització de la Fira. I també del, cada edició major, nombre de terrassencs que surten al carrer disfressats d'època tot i no participar en cap acte en concret. És a dir, que cada any més terrassencs decideixen participar activament de la festa d'una manera o altra.

Els Minyons que enguany tornarem a alçar castells en solitari a la plaça Vella el dissabte a la tarda, també viurem uns dies intensos de Fira amb diversos actes a la nostra seu. Concerts de gralles, caramelles, visites guiades, menús modernistes... podeu llegir aquí els actes més destacats. Ens veiem per plaça, o fent una copeta pel local de la colla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada