"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 3 de juny del 2013

D'estrena a Cornellà.

Primer 7d8 de la nostra història, ahir a Cornellà.

Ahir els Minyons vam tornar a actuar per la festa major de Cornellà, acompanyats dels amfitrions i de la colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Tot i que en anteriors temporades a Cornellà es veien els nostres primers castells de nou de l'any, enguany la manca de camises a plaça va posposar aquesta possibilitat i ens vam haver de conformar amb l'alegria de l'estrena d'una nova estructura de vuit pisos, el 7d8. Al primer intent, tot i cert patiment a la baixada per l'excessiva separació dels pisos superiors del tres respecte del quatre. Tot i així, va quedar palès que aquest castell no té ni de bon tros la dificultat tècnica d'altres estructures (per fer-vos una idea de la dificultat real del castell, només heu de comprovar quantes colles l'han descarregat al primer intent i quants intents totals han acabat amb llenya).

A l'alegria per l'estrena del nou castell cal sumar-hi les bones sensacions amb la resta dels castells que vam dur a plaça: 4d8a, 2d8f i pd6. Si continuem amb la progressió duta fins ara, se'ns presenten unes actuacions de festa major i de Santes molt engrescadores... A dia d'avui, l'únic problema el tenim en el gruix de gent que mobilitzem a les actuacions, que ens condiciona els castells que podem portar. Ahir ens vam quedar sense castell de nou per aquest motiu. Una llàstima. Esperem que la gent es vagi apropant més i més a mesura que s'apropin les grans diades. La llàstima és que per poder-se plantejar, per exemple, un castell com el 4d9fa per festa major, cal haver fet abans alguns 4d9f, però si la gent espera a fer els "papinus" sense la feina prèvia, poca cosa farem...

I dissabte vinent a la tarda tenim una cita molt interessant a Valls, a la diada del Pati. Crec que serà la primera vegada (com a mínim la meva primera) que els Minyons actuem al bressol casteller més enllà dels anys de trobada castellera per la Candela. No sé si en el futur tindrem gaires oportunitats més de fer castells al km 0 casteller, i seria una llàstima no aprofitar l'oportunitat que ens ofereixen els de la colla Joves de mostrar el nostre potencial als aficionats vallencs i de la zona tradicional en general.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada