"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 23 de setembre del 2013

Minyons de Terrassa: 400 castells de 9!!! Gràcies a tots els que els heu fet possibles.

3d9f a la plaça de Sant Jaume. Ja van 400 de 9!

Ahir els Minyons vam actuar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona amb motiu de les festes de La Mercè. Un fet que es ve repetint en els darrers 25 anys ininterrompudament. I per celebrar-ho, hi vam realitzar el nostre 400 castell de 9. Per a molts Minyons la plaça de Sant Jaume sempre ha estat una de les més apreciades, i és per aquest motiu que allà hem aconseguit algunes de les nostres majors fites. Per exemple, el primer 5d9f carregat del segle 20 l'any 95, uns quants 2d9fm, i altres gammes extra. I va ser en una Mercè de l'any 94 que els Minyons vam mobilitzar el major nombre d'autocars mai mobilitzats (13) i centenars de persones, en un dia feiner pels terrassencs, per a repetir el 2d9fm carregat l'any anterior a la nostra diada.

Ahir, malauradament, les expectatives no eren tan altes com en aquelles èpoques glorioses, i tampoc el volum de gent mobilitzada s'apropava ni de lluny a aquells anys d'esplendor, però tot i així, per a mi, l'emoció d'entrar a la plaça de Sant Jaume al so de les gralles acompanyant el pilar de 4 caminant de la colla, amb milers de persones emocionades, expectants i atentes, compensa els sacrificis de tants assaigs i actuacions, els entrebancs i les decepcions del camí. Em sembla que molts minyons no acaben de ser conscients de la gran fortuna que tenen de formar part d'aquesta colla, i del fet de poder fer castells en places com la de Sant Jaume, la de Sant Narcís, la de la Vila de Vilafranca, o a Valls com enguany.

No es pot dir que ahir els Minyons oferíssim una actuació del nivell que es mereixia la plaça (5d8, 3d9f, 2d8f, pd6), però estic convençut que en el futur tornarem a ser capaços de plantejar-nos grans reptes per a aquesta exhibició. Ahir tocava ser prudents i no estirar més el braç que la màniga per tal de serenar una mica els ànims després de tres sortides consecutives amb caigudes (segur que la canalla dormirà més tranquil·la a partir d'avui). Que es podria haver optat pel 4d9f en comptes del 2d8f? No sé. Potser. Però crec que ara cal mirar més enllà d'una actuació per poder-nos plantejar reptes superiors en el futur immediat. Ara, més que "un pas endarrere per donar dos endavant", hauríem de dir que vam fer "dos passes endarrere per donar tres endavant".

Crec que encara estem a temps per redreçar la situació i aconseguir portar a plaça alguns "papinus" que tenim a l'abast (pd8fm, 9d8, 4d9, 2d9fm, 5d9f...). El nivell real dels Minyons no és el que vam mostrar ahir a Barcelona. La tasca no serà senzilla, perquè un dels principals problemes actualment està als "tarros" de molts de nosaltres, i té noms com pessimisme, derrotisme, desconfiança... Caldrà també però, que molts minyons absentistes treguin la faixa de dins de l'armari i tornin a aparèixer pel local. Amb els d'ahir a la Sant Jaume no sé si hauríem pogut fer el 4d9f amb garanties. Tampoc el vam poder assajar amb garanties als assaigs previs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada