"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 11 de novembre del 2013

Diumenge, Diada a caixa o faixa.

Pilar de 7 salvat in extremis ahir a Granollers.
Aquest cap de setmana arriba la 35a Diada de la Colla dels Minyons de Terrassa. Enguany arribem a la darrera cita castellera de la temporada amb deures pendents i uns quants interrogants per respondre: Serem capaços de descarregar algun "papinu" enguany? Quants "papinus" podrem portar en cartera a l'actuació? Hem de sortir a per totes o bé assegurar-nos almenys algun castell de nou pisos? Arribarà prou rodat el pilar per enfilar-lo un pis més? Serem prou gent per assajar els "papinus" que volem intentar i per dur-los a plaça? Respondrà la minyonada o serem justets com al llarg de tota la temporada?

Pel que hem anat veient tant als assaigs com a les darreres actuacions, sembla que les principals apostes per la Diada són el 5d9f, el 2d9fm i el pd8fm. Suposo que el quart castell serà algun de la gamma bàsica de 9, ja que  se'm fa difícil imaginar qualsevol plantejament alternatiu. I mira que el 3d9f està ara per enfilar-lo...

Confio que als assaigs d'aquesta darrera setmana puguem acabar de polir/perfeccionar els castells que portarem a plaça. I confio també que el diumenge puguem sortir joiosos de plaça, que ja toca, i que tot surti rodó i puguem celebrar la "resurrecció" (reconstrucció/renaixença) dels Minyons. I segur, segur, que tant si sí com si no, la festa serà grossa, ja que si una cosa tenim clara els Minyons, és que per Diada, a les penes, punyalades, i als disgustos, gots de vi. I si triomfem, canviarem els gots de vi per cubates i gintònics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada