"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 13 de febrer del 2014

El paradigma de família va canviant malgrat li pesi a alguns intolerants.

Tres pares per a aquesta nena del Canadà.

(Notícia apareguda a El Periódico d'avui. No sé com els haurà caigut la notícia als del Vaticà, o a molts religiosos ultres i intolerants, d'aquells que els agrada dir com ha de viure la gent i, sobretot, tot allò que no ha de fer per no comdemnar-se a l'infern etern, si no a la presó terrenal...).

Les autoritats de la ciutat de Vancouver (Canadà) han autoritzat a incloure en el certificat de naixement d'una nena el nom de tres progenitors; concretament de dues mares i un pare. És el primer cas que es dóna a la Colúmbia Britànica després que l'any passat es va aprovar una nova llei de política familiar. La nena, Della, que ara té tres mesos, és filla d'una parella de lesbianes i d'un amic de totes dues que va fer la donació de semen per a la concepció.

La setmana passada, Danielle Wiley, Anna Richards i Shawn Kangro van completar el procés d'inscripció de la criatura, després de diverses setmanes de tràmits, segons han informat diversos mitjans canadencs, com el National Post.

Repartiment de funcions


El procés ha estat facilitat per la legislació, però també per la relació de Wiley, Richards i Kangro. Aquest era amic de la segona a la universitat. Quan la parella va decidir tenir un fill, van voler que tingués una figura paterna, no un donant anònim. Per això, després d'analitzar la situació, van recórrer a Kangro, que, després de consultar-ho amb la seva família, va acceptar.

El trio va firmar un document que establia el marc de la seva relació. Wiley i Richards tenen la custòdia de la nena i són responsables de cuidar-la, mentre que Kangro, que té dret a visites, exerceix un paper de tutor o guardià i participarà en decisions importants en la vida de la petita, com la seva escolarització o qüestions relatives a la seva salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada