"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 14 d’abril del 2014

En marxa una nova ILP a favor d'una nova llei educativa catalana.


(notícia apareguda al diari digital Vilaweb del passat dissabte dia 12 d'abril).

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el quart Forum Social Català (FSCat), un aplec que es fa cada dos anys i que aplega uns cent vint col·lectius, entitats i moviments socials. En aquesta edició s'ha apostat per impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) per a aconseguir una nova llei educativa catalana que posi fi als concerts escolars i que faci efectiu, real i universal el dret de l'educació, des de la guarderia a la universitat.

La proposta s'ha presentat avui a la tarda a la Universitat de Barcelona. La ILP també vol 'recuperar la gestió democràtica dels centres educatius', que segons el sindicat USTEC-STECs 'ha arrabassat la LEC i la LOMCE'.

L'objectiu de la ILP és d'establir les bases per a una nova llei d'educació a Catalunya. Pretén fer efectiu, real i universal el dret de l'educació, de la guarderia a la universitat.

També vol posar fi als concerts escolars, amb la participació d'empreses privades en el sistema educatiu públic i la privatització de la gestió de centres educatius públics. Una mesura que s'hauria d'aplicar progressivament, segons que ha explicat a l'ACN Ramon Font, membre de l'Assemblea Groga, una de les promotores de la ILP: 'Es demana que els concerts vagin passant a públics o que es vagin retirant gradualment.' També ha dit que la iniciativa aposta per la 'universalitat de l'educació, la gratuïtat i les beques salaris' pels universitaris.

A més, la ILP per una nova llei educativa vol establir el català 'com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu' i pretén 'recuperar la gestió democràtica dels centres educatius', que segons el sindicat USTEC-STECs, 'ha arrabassat' la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i la LOMCE.

La iniciativa legislativa popular també proposarà una llei que avaluï el sistema educatiu, 'perquè serveixi per a la millora dels centres i dels estudiants, per reconèixer la seva tasca i avançar en la seva formació'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada