"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 21 de juliol del 2014

Merescudes vacances. Grans Santes.

2d9fm a la Plaça Santa Anna de Mataró, ahir a Les Santes.

Ahir els Minyons de Terrassa vam tornar a actuar a Mataró amb motiu de la festa major d'aquesta localitat maresmenca, Les Santes, acompanyats per la colla amfitriona, els Capgrossos de Mataró, i els Castellers de Vilafranca. Sota un sol de justícia, una intensa xafogor, i una plaça de Santa Anna plena de gom a gom, els Minyons vam tornar a demostrar que enguany podem fer grans coses a poc que la gent acompanyi. 

Ahir, ens vam poder treure l'espineta del 2d9fm de la nostra festa major, que tan sols havíem pogut carregar pel despenjament de l'aixecador i els dosos, i sense dubtes ni vacil·lacions el vam encarar en primera ronda. Igual que a la nostra festa major el vam agafar bé a nivell de soca, folre i manilles des de l'inici i va pujar ferm i controlat. La descarregada aquest cop no va donar sorpreses, i ens vam apuntar el primer 2d9fm descarregat des de l'octubre del 2012 a Girona. Alguns aficionats i castellers d'altres colles em comentaven que no semblava un 2d9fm dels Minyons, ja que els darrers que havíem dut a plaça acostumaven a brandar des de molt aviat i es solien fer amb èpica i al límit. Cal agrair als Capgrossos la seva inestimable col·laboració a les nostres pinyes, i el seu entusiasme amb els nostres castells. Tant de bo puguem portar molts grans castells a Mataró en el futur... (I m'agradaria que ells poguessin fer el mateix a la nostra diada de la colla al novembre...).

En segona ronda vam tornar a executar un 4d9f sense grans problemes. Com cal. Treballat, però no patit. Quin canvi!! Al final pensarem que no és tan difícil i serem capaços de dominar-lo amb solvència. Personalment, crec que el mèrit principal d'aquesta milloria cal atribuir-lo a l'encaix del renovat pis de segons, que han aconseguit que es pugui treballar sense grans esforços i sense perdre gaire les mides. El fet de posar-hi a castellers que baixen dels pisos superiors, i que controlen força bé la posició del seu cos, ha estat clau per entendre la transformació.

A tercera ronda vam tornar-hi amb el "gamma extra" fàcil, el 9d8. No sé del cert com va anar per dalt, però per la pinya no es va patir gaire. Vaja, un castell de 8 amb molta gent per allà dalt... Pronostico que aquest castell el veurem molt sovint enguany per les places. I per diverses colles. Pot ser el castell estrella de la Biennal castellera 2014. Vinga punts. 

Per acabar, vam encarar el pd7f, que no fèiem des de l'actuació del Patrimoni a Terrassa, a finals de maig. Potser el cansament, potser la calor, potser els dubtes, van provocar que el pilar cedís a la sortida de l'enxaneta, i quedés solament en carregat. Un accident que no li resta valor a la gran feina que vam fer ahir a Mataró. Tenim un pilar jove i de curt trajecte, i segur que en el futur ens donarà grans alegries. Cal una mica de paciència. El treball físic i tècnic als assaigs acabarà donant els seus fruits.

De la resta de l'actuació, destacar la magnífica reacció dels verds després de l'ensopegada amb el 2d9fm. Van aixecar la seva actuació amb el 4d9f, el 9d8, i el majestuós pd8fm, que ja havien carregat a Altafulla. A aquests cal afegir el 3d9f d'inici. Els Capgrossos per la seva banda, van recuperar les millors sensacions amb una tripleta (4d9f, 3d9f, 4d8p) i l'espadat de 7. Van completar així la seva millor actuació per Les Santes, i ja encaren el futur amb expectatives d'encarar reptes superiors (2d9fm, 5d9f, pd8fm, 9d8...?).

Per acabar, agrair molt especialment als Capgrossos la seva acollida i hospitalitat (sobretot al seu líder espiritual i bon amic personal, el Cugat Comes), i tots els elogis i agraïments que ens van llançar (fins i tot l'alcalde als parlaments després del dinar). Només calia veure la bona sintonia entre castellers de les dues colles en la festa posterior. Per cert, que no sé si van sortir a cantar plegats algun "garrotin" amb el Miquel del Roig... ;-)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada