"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 8 d’agost del 2014

Nicaragua - Dia 18 - León.

El Che, Sandino, i Carlos Fonseca, un dels fundadors del FSLN.
Avui he continuat el meu periple lleones passejant amunt i avall, avall i amunt pels carrers del centre de la ciutat. Pertot s'hi veuen murals referents a les diverses revoltes i guerres protagonitzades pels lleonesos, que sempre han estat molt actius a l'hora de defensar les llibertats del seu país. 

Sota del lleó hi ha enterrat el poeta nicaragüenc Rubén Darío.
A banda dels referents revolucionaris, si hi ha algun altre element pel que destaqui aquesta ciutat és per l'enorme quantitat d'esglésies que s'hi troben. Algunes més ben cuidades que d'altres, però cada dos-cents metres més o menys t'acabes trobant alguna joia de caràcter religiós. A la catedral de León, la més gran de sud-amèrica segons diuen, hi ha enterrat el gran referent de les lletres nicaragüenques, el poeta Rubén Darío. 

Parada de refrescs al mercat de León.
Rubén Darío és un altre dels símbols nacionals i hi ha un munt de monuments, museus, exposicions, etc., dedicades al poeta. Es veu que Darío també va estar per Catalunya, concretament a Barcelona, a principis del segle 20, i va conèixer alguns dels principals escriptors espanyols de l' època (Juan Ramon Jiménez, Machado, i d'altres...) 

Mural a l'interior de la universitat. 

Església La recolección.

Església El Calvario.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada