"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 19 d’agost del 2014

Nicaragua - Dia 29 - Managua.

El típic bus de transport nicaragüenc, i el mototaxi.
Aquest matí he sortit a buscar un bus que m'ha portat cap al llac de Xiloé, tres o quatre quilòmetres més enllà de Ciudad Sandino, un poble a les afores de Managua. Al llac aquest hi van molts managüencs els caps de setmana, però avui estava més mort que un assaig dels minyons un 13 d'agost. Tanmateix, la part més interessant estava una mica allunyada, pujant un petit volcà que portava fins a un crater amb un llac interior anomenat d'Apoyeque.
Un rapero salvadoreny del grup Pescozada gravant un vídeo amb la figura gegant de Sandino i la bandera nica.

Després de tornada a Managua m'he baixat a un lloc on havia vist un mural molt guapo amb un munt de personatges històrics nicaragüencs i de l'Amèrica Llatina, i per allà he anat a petar al ministeri de joventut, i tot inflant-li el cap a un pobre noi al voltant del procés d'emancipació nacional català i tal, he aconseguit que em portessin amb una ranxera 4x4 fins a la "loma de Tiscapa" on hi ha una figura gegant de Sandino i un museu dedicat al personatge.

Vista de Managua des de la "Loma de Tiscapa".
Des d'allà a més es poden veure unes interessants vistes de la ciutat (tampoc estem parlant de l'skyline New York). Allà m'he trobat a uns joves salvadorenys que gravaven un videoclip hip hopero. M'han comentat que el tema estava relacionat amb els països de Centre-Amèrica i que havien gravat trossos a Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua i Costa Rica... i a Panamà que els petin, he pensat...

Antiga catedral de Managua afectada pel terratrèmol del 72.
He baixat tot xino-xano des del cim de Tiscapa fins al centre històric (o el que queda d'aquest, ja que esta mig derruït després del terratrèmol d'escala 5'2 de l'any 1972), i he passat per la històrica Plaza de la Revolución, on els combatents de l'FSLN van entrar victoriosos el 19 de juliol del 1979 després de derrocar a les forces somozistes i que el dictador fugís cap a Guatemala.

Organitzadors del Congrés Llatinoamerica de la Joventut.
A la Plaza de la Revolución m'he trobat a un grupet de nicaragüencs amb ganes de petar la xerrada, i encara se'ns ha unit un cubà que encara no he aclarit que coi hi feia a Nicaragua. Per variar, els he explicat moltes coses del procés cap a la independència i de les relacions Catalunya - Espanya, historia, situació actual i demés. La veritat és que en general s'interessen forca i coneixen algunes coses de la nostra situació (econòmica sobretot) actual.

Petant la xerrada a la Plaza de la Revolución amb un cubà i uns nicaragüencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada