"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 17 de novembre del 2014

Triplet de manilles per diada.

3d10fm carregat, 2d9fm i pd8fm!! (Fotos: Mireia Comas).
Memorable, mastodòntica, apustuflant, actuació dels Minyons ahir a la Plaça Vella de Terrassa amb motiu de la 36a Diada de la Colla (3d10fm, i4d10fm, 4d9f, 2d9fm i pd8fm). I històrica per diferents motius:

- Des de l'any 2005 que els Minyons no descarregàvem un "gamma extra" per la Diada (aquell any va ser un 2d9fm després d'un intent de 3d10fm).

- Mai abans els Minyons havíem completat una actuació amb 3 castells emmanillats (3, 2, 1, acció!).

- Tornàvem a la Plaça Vella per diada, 16 anys després del darrer cop, quan vam aconseguir descarregar per primera vegada en la història el 3d10fm (a alguns, per aquest fet, els deu haver agafat un cobriment de cor potser...).

- Vam completar una de les millors actuacions de tota la nostra història, si no la millor, solament comparable amb les de Sant Fèlix els anys 2001 (2d9fm, 4d9, pd8fm c) i 2002 (2d9fm, 4d9fa c, 5d9f, pd7f), Girona 98 (5d9f, 4d9, 3d9f i pd7f), i Diada 98 (5d9f, 3d10fm, 4d9f, pd7f c).

- Terrassa i els Minyons vam tornar a centrar l'atenció del món casteller amb l'anunci d'una gran actuació i de l'intent d'un castell inèdit com el 4d10fm, que no va mostrar en absolut el nivell assolit als assaigs previs, i que a ben segur aconseguirem la temporada vinent si continuem amb la mateixa dinàmica amb que hem acabat la present temporada (per cert, bravo pels programadors de "La Xarxa de Televisions Locals"!!).

- Vam tornar a reivindicar-nos com a colla mereixedora d'actuar a Vilafranca del Penedès el proper 30 d'agost, per si no havia quedat prou clar a Girona, i amb l'excel·lent temporada global.

- Vam tancar la temporada amb més 2d9fm de la nostra història (6 descarregats, 1 carregat).

- Vam recuperar el pd8fm després de més de tres anys sense assolir-lo (Festa Major de Terrassa 2011), i més de cinc sense descarregar-lo (Girona 2009).

- Vam tancar la temporada amb més 4d9f de la nostra història (10 descarregats, 1 carregat). A banda dels 19 3d9f, tots descarregats!!! Brutal!!!

- Vam provar a plaça 4 construccions emmanillades, cosa que fa uns anys ningú s'hagués cregut o imaginat, per allò de que no teníem una soca prou capacitada o prou resistent com la d'altres colles...

- Vam viure la millor diada castellera global de la història de les diades dels Minyons amb la presència de dues colles "gamma extra", Borinots i Capgrossos, tot i que solament els primers van reeixir en els seus intents de "gamma extra" (3d9f, 2d9fm, 4d9f, i pd8fm carregat els primers, i 4d9f, 3d9f carregat, i un intent de pd8fm a un pas de carregar-se dels segons).

4 comentaris:

  1. Magnífica actuació de les tres colles i, sens dubte, una festassa a Can Malva jajajaja
    L'any que ve toca superar-nos i recuperar, sobretot, el 5d9f (sí, l'hi tinc moltes ganes de descarregar i fer-lo Malva al 100%!!!!!!)
    Fins al febrer Minyó ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marcel, no crec que els Capgrossos acabessin satisfets de la seva "magnífica" actuació, com tu dius... Pensa que venien a fer el 4, el 3, el 2 i el pilar de 8. I, efectivament, com bé dius, el 5d9f ha de tornar a ser malva!! I el 3d9a, i el 3d8ps, i el 4d9fa, i el 4d9... Encara hi ha molts reptes il·lusionants per encarar.

      Salut, i espero que ens trobem abans del febrer!!!

      Elimina
  2. Crec que et deixes un punt molt més important encara, jo des del 2010 (quan vaig entrar a la colla) no havia vist avançar feina d'altres castells de cara als anys següents i aquest any, que ha estat brutal, he vist que l'any que vinent promet molt pel què s'ha estat assajant que no ha anat a plaça, i no parlo únicament del 3 per sota....

    PD :crec que l'útim pilar de 8 assolit (no m'agrada aquesta paraula als castells, jo diria que vam fer l'aleta) va ser per FM Terrassa al 2011

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Furri, benvingut! Doncs no et vull treure la raó i menys amb el tema dates i dades perquè sóc bastant desastre, però aquesta dada l'he extret de la web de la colla, i suposo que no enganya...

      I, efectivament, com bé dius, hem pogut avançar feina de cara a l'any que ve, que es presenta molt esperançador. A veure si tothom respon des de ben d'hora, ben d'hora!!

      Elimina