"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 19 de desembre de 2014

"LLAVORS DE LLIBERTAT Cala i la generació oblidada".

Ahir va fer tres anys de la mort de Josep de Calassanç Serra i Puig "Cala". Independentista, activista polític i cultural, i fundador del PSAN i de Terra Lliure. Aquest documental ret homenatge a la seva figura i ens apropa als moviments independentistes i revolucionaris de finals dels 60.

Llavors de llibertat fa un recorregut per la història de l’independentisme català, arrencant a l'agitada Barcelona dels setanta i passant per la fundació del PSAN, la propaganda clandestina, les darreres execucions del franquisme i, més tard, la creació del Comitè català contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure. El documental acaba a la Catalunya Nord, on es refugia el Cala a partir de l’any 79 i esdevé un puntal d’iniciatives com l’escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Llavors de llibertat dóna veu a algunes persones amb qui el Cala va compartir la vida i la lluita per l’alliberament social i nacional dels Països Catalans: Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset, Josep Vidal, Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Llavors de llibertat és un homenatge al Cala, però alhora vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil d'entendre el moment històric que està vivint el nostre país.

Un documental de David Andreu i Josep Sabaté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada