"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 14 de desembre del 2014

Minyons, una temporada de 10.

3d10fm carregat a la Plaça Vella a la Diada de la colla (16-11-2014).

Aquest dies, molts mestres i professors estem avaluant (jutjant? qualificant?) als nostres alumnes per la feina feta en el primer trimestre del curs. I he pensat que potser havia arribat l'hora també de posar nota a la temporada recentment finalitzada de la meva colla castellera, els Minyons.

D'entrada, cal recordar, que a principis del curs casteller, ja vaig pronosticar que enguany seria un bon any, per la confiança que em transmetia l'equip tècnic encapçalat per l'amic Guillem. El que mai hagués imaginat és que els Minyons faríem el gran salt, en tots els aspectes, que hem acabat fent, després d'una temporada 2013-14 tirant a fluixa, per dir-ho d'alguna manera...

Si ens limitem a un simple anàlisi dels resultats castellers, salta a la vista que el salt qualitatiu i quantitatiu que s'ha assolit enguany ha estat de 10. Les comparacions són odioses, però fets són fets, i només cal veure els números d'aquesta temporada en contrast a l'anterior per jutjar. (19 3d9f per 12 el curs anterior, 11 4d9f per 3 al 2013, 7 2d9fm, per 1 al 2013, 1 5d9f carregat igual que al 2013, 2 3d10fm, 1 pd8fm, 9 9d8...). Es podria parlar de la millor temporada de la nostra història? Bé, sens dubte, una de les millors.

I això pel que fa als castells que s'han dut a plaça, però cal recordar que s'ha fet una feina de formigueta amb altres estructures com el 7, el 3 per sota, el 2 net, el 4 net, el 4d10fm, o els castells amb pilar, que segur que veurem materialitzar la temporada vinent a poc que les coses continuïn fent-se com s'han estat fent fins ara.

Un altre fet remarcable a nivell de castells, és el fet que hem estat capaços d'obrir el ventall d'actuacions "top". És a dir, que hem pogut trencar la vella història que els Minyons tant sols podíem anar realment forts cinc cops l'any (FFMM, Sant Fèlix, La Mercè, Girona i Diada), i hem recuperat els galons a places com Mataró, Sabadell, Igualada, Sants, Sitges, Granollers...

Però si anem una mica més enllà dels números, cal destacar alguns aspectes positius que ens deixa la present temporada. A saber: creixement de la massa social; bon ambient al pati d'assaig i al local; enfortiment de vincles amb altres entitats terrassenques; presència a la ciutat; rejoveniment de la colla; recuperació de la il·lusió, etc.

L'altre factor determinant, doncs, per a assolir totes aquestes fites, ha estat, sens dubte, la gran feinada que ha portat a terme l'equip de junta encapçalat pel Cesc Poch. Amb algun error de principiants? Segurament. Ningú neix après. Però el que és innegable és que en general han sabut transmetre la il·lusió i les ganes de treballar per la colla i per generar un bon ambient, que s'ha traslladat als assaigs i a les actuacions. Des de l'organització del Carnaval, al viatge al Rif, els actes de celebració del 35è aniversari, els convenis de col·laboració amb entitats de la ciutat, la macromoguda per portar el 3d10fm a Girona, nous patrocinadors, noves subvencions, etc., etc. Xapó!

No em voldria oblidar en aquest balanç de la temporada, de la gran aportació que han fet i fan els propietaris del bar de la colla per tal de crear un bon ambient social al local, i per obrir les portes de la casa a gent que no hi havia estat mai. Les bones maneres i la paciència dels Viñas bé valen aquest reconeixement.

I al 2015, què? Doncs tant de bo continuï la progressió viscuda aquest 2014 inoblidable, on hem fet un gran salt endavant que fa que ens preguntem pels nostres límits i pel nostre potencial. M'atreveixo a pronosticar que el 2015 superarà al 2014 pel que fa a resultats castellers, i que veurem castells que enguany no hem pogut portar a plaça. Ens voldran a Sant Fèlix? Segur que si s'assabenten que podem portar-hi el 3d10fm, el 4d9, el 3d9fp i el pd8fm sí! (eh! ho diu el Risto...). ;-)

Hippyflower power!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada