"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 22 de febrer del 2015

Fotos amb història. Futbol-sala amistós (de debò).

Grup de minyons al camp de futbol-sala del Segle XX. Febrer 2005.


























Fa deu anys d'aquesta imatge. Al camp de sorra de futbol-sala del barri del Segle XX, ens vam trobar kurtits i torreons, i alguns convidats més, per jugar un partidet amistós de futbol. Amistós de debò. D'aquells que acabaven al local de la colla amb barbacoa i birres. Dels 26 presents aquella matinal, 11 continuem activament a la colla, i alguns més apareixen per les grans ocasions. I alguns altres fa temps que no es posen la camisa, ni tan sols els veiem pel local...

.............................................................................................................................................................................................


El proper cap de setmana se celebra a Terrassa el 14è torneig intercasteller de futbol-sala, organitzat per l'altra colla de la ciutat amb motiu del seu 35è aniversari. Centenars de castellers (i alguns no castellers fitxats a última hora...) es trobaran a la nostra ciutat per "gaudir" amb l'esport, i fer festa i relacions socials també (alguns).

Jo, que havia participat activament en les primeres edicions, vaig anar perdent-hi interès paulatinament com a conseqüència de la cada cop major tendència competitiva de la trobada en detriment de la vessant més social i lúdica: caps de sèrie, quadres, preus abusius, arbitres professionals, entrenaments previs, entrenadors, selecció de jugadors (els dolents no interessen), fitxatges estrella, xiulets i esbroncades, tanganes, etc., etc.

Enguany, els Minyons tornen a participar al torneig i veig que alguns dels integrants de l'equip ho viuen amb una il·lusió desbordant. Confio que ho sàpiguen gestionar bé i que ningú acabi enfadat. Jo mai vaig acabar un torneig enfadat (amb ressaca uns quants...), perquè tampoc mai vaig tenir cap altra ambició que passar-ho bé i fer germanor amb la resta de companys del món casteller. Malauradament, crec que hi ha gent que es pren aquest torneig massa seriosament, i no haurien d'oblidar que primer que res som castellers i que el futbol és l'excusa per passar un bon cap de setmana plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada