"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 27 de març del 2015

Desgràcia aèria als Alps.

Restes de l'avió accidentat als Alps francesos.




























El passat dimarts s'estavellava als Alps francesos, prop de la frontera amb Itàlia, un avió Airbus 320 de la companyia alemanya Germanwings amb 150 persones a bord. La majoria alemanys i catalans que feien el trajecte Barcelona-Dusseldorf.

Ahir, després d'hores i hores d'especulacions, interrogatoris buits i dades supèrflues, les autoritats franceses van donar a conèixer la seva principal hipòtesi dels fets desencadenants del luctuós succés. Van responsabilitzar al copilot d'haver decidit estavellar l'avió aprofitant que s'havia quedat sol a la cabina mentre el comandant anava al lavabo... Ens ho creiem?

Ara comencen a aparèixer informacions que descriuen al copilot com un desequilibrat que estava en tractament psiquiàtric, i que havia ocultat la seva malaltia a la companyia, però tots els que el coneixien que surten entrevistats als mitjans no donen crèdit a la notícia. Ens ho podem creure nosaltres? Necessitem creure'ns-ho?

1 comentari:

  1. Ja pensem en teories conspiratives? No siguem paranòics. Al paio se li van creuar els cables i sanseacabó. No és la primera vegada que passa.

    Hi ha una prestigiosa sèrie canadenca, al National Geographic, anomenada en castellà Mayday Catastrofes Aereas, on es pot veure com s'investiguen els accidents aeris, sobretot al món occidental, i la veritat és que el nivell dels francesos en aquest aspecte és impressionant -equips multidisciplinars i extremadament professionals, on es busca el motiu de l'accident perquè no es torni a repetir-.

    Aquí només falta que els psicòlegs donin la seva opinió. Però, com diria en Sheldon Cooper, la psicologia no és una ciència!!!

    ResponElimina