"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 31 de desembre del 2015

Monjos, monges, novicis i novícies de Myanmar. (12)





























Myanmar té al voltant de mig milió de monjos budistes, concentrats majoritàriament a la zona de Mandalay. Els monjos són molt respectats, gairebé venerats, pels creients budistes del país, que no dubten a realitzar-los ofrenes, tant dineràries com d'aliment, sempre que poden. Ja sigui als temples i monestirs on resideixen els monjos, o a peu de carrer o als mercats, els monjos saben del cert que no els faltarà mai l'aliment, ni el sustent econòmic.

És tot un espectacle veure les fileres de monjos carregant uns grans bols de ceràmica o metall, per recollir el menjar que els ofereix la gent, o diners. Les dones són especilament pesades i insistents, i es poden passar hores i hores passejant per un mercat de parada en parada recitant una cantarella per a mi incomprensible, però que servia d'esquer per rebre alguna cosa a canvi.

Explica la història que els monjos de Myanmar van encapçalar les protestes contra el govern l'any 2007 reclamant millors condicions de vida i econòmiques, malgrat que també van donar un cop de mà al govern militar a l'hora forçar la sortida del país de milers de musulmans d'ètnia Rohingya.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada