"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 5 de gener del 2016

Pai. (14)





























Pai és una petita localitat situada a la província de Mae Hong Son molt propera a la frontera amb Myanmar, i a tant sols 140 kilòmetres de Chiang Mai. Amb la moto vaig trigar unes tres hores a arribar, ja que la malmesa i serpentejant carretera no permet una velocitat constant, ni gaire més enllà dels 70 Km/h.

Comunitat musulmana de Pai en plena oració.
Té fama de ser un lloc tranquil on venen a parar motxillers amb pressupost reduït i hippies, tot i que jo de hippies n'he vist més aviat pocs. Alguns fumadors d'opi i d'herba si que s'arriben fins aquí dalt, però la veritat és que pinta de hippies, el que es diria autèntics hippies, no en tenen. Si que et pots trobar el típic "Reggae Bar", i paradetes d'artesanies de carrer, però l'ambient en general no dista gaire de qualsevol altre lloc turístic per l'estil. S'agraeix, això sí, no trobar-te bars atapeïts de joves borratxos cridant i amb la música a tot drap. Pel que sembla, cada cop arriben més turistes nacionals, Així almenys no et sents en un "parc turístic", ja que són més els autòctons que els estrangers.

Esquerda a prop de Pai.




























Els principals reclams turístics de la zona són; diverses cascades; una esquerda al sòl de prop de cent metres de llargada i uns deu de profunditat produïda per uns moviments de terres als anys 2008 i 2011; un canyó; diverses fonts termals; alguns miradors amb interessants vistes; el "memorial bridge", la via què van fer construir els japonesos per creuar fins a Myanmar i connectar amb el mar d'Andaman; alguns poblats Shan i xinesos; i, naturalment, uns quants temples i monuments budistes. 

Canyó de Pai.

Memorial Bridge.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada