"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 24 de maig del 2016

PP, Convergència i ERC: Junts pel No. (ILP Educació)

La portaveu de la Plataforma per la ILP de l'educació, Rosa Canyadell, dirigint-se als (4) diputats al Parlament.





























El passat dimecres es va presentar la ILP de l'educació al Parlament de Catalunya. Aquesta ILP ha estat elaborada i consensuada després de molts debats i reunions de múltiples agents educatius (professors, famílies, estudiants, sindicats, partits polítics, moviments veïnals...), i va rebre el suport de més de 96.000 signants. La ILP pretenia fer un gir radical en les polítiques educatives del govern català, tombar l'actual llei educativa (LEC) i iniciar un procés de canvi per garantir un model educatiu públic, inclusiu, laic, democràtic, coeducador i en català.

Malauradament, els promotors de la ILP s'han topat amb l'immobilisme polític de les forces més reaccionaries (pel que fa al sistema educatiu si més no) del Parlament de Catalunya, és a dir, Convergència, ERC i el PP, que van vetar el debat que es proposava des de la Plataforma per la ILP d'educació, i van votar a favor de les esmenes a la totalitat presentades contra aquesta proposta. Bravo! I després parlen de Processos Constituents i coses per l'estil... Quins pebrots!

En el tema educatiu, Convergents i Republicans van de la mà per tal de garantir el doble model d'escola (la dels rics i la dels pobres), i la mercantilització-privatització del sistema educatiu. I tots sabem quines són les consecuències socials d'un sistema educatiu desequilibrat i no equitatiu...

Rufian, em sap molt greu, però aquest cop m'abstindré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada