"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 16 de juny del 2016

"Que no nos embauquen! Algunos gobernantes dicen que quieren a la educación pública pero demuestran lo contrario". (Comunicat d'Ustec davant les noves retallades a l'Educació).

Des d'USTEC·STEs ja fa temps que avisem del malestar als centres. Ara les direccions s'han plantat i avui convoquen "tot el personal docent" a una concentració avui a les 16h al Parlament. Diuen que no és un acte sindical, però com a treballadors i treballadores de l'ensenyament, nosaltres hi serem. Hem donat, donem i donarem el suport a les mobilitzacions que es convoquin contra les retallades.
La gota que ha fet vessar el got han estat les trobades amb les direccions de tot el territori. Des d'USTEC·STEs volem denunciar que en aquestes reunions s'ha volgut manipular els equips directius, de forma partidista davant d'una convocatòria electoral mentre s'apliquen unes retallades que no tenen cap mena de justificació tècnica: els diners hi són; ni política: la intenció última és desmuntar el sistema públic.
S'ha intentat fer creure, igual que el Director General de Professorat de centres públics va intentar fer creure a la mesa de negociació del 13 de juny, que l'esmena a la totalitat de pressupostos impossibilita dur a terme les millores en centres de màxima dificultat i per a l'escola inclusiva, que suposaven 540 dotacions de professorat. Aquesta mesura que ja es volia aplicar aturant la contractació de 340 dotacions, trepitjant el dret dels majors 55 anys a la reducció de dues hores lectives i deixant de pagar la nòmina del personal substitut al juliol, vol compensar l'increment de matrícula a la secundària obligatòria i post obligatòria. Això seria una retallada de 880 dotacions en previsió de la necessitat d'unes 700 dotacions a secundària.
Encara hi hauríem de sumar les informacions que ens arriben des dels centres sobre el tancament d'aules d'acollida i la supressió de personal de suport educatiu que no tenim quantificades globalment.
Des d'USTEC·STEs denunciem que la Consellera menteix premeditadament perquè coneix, per la seva formació, com funciona la pròrroga dels pressupostos. El capítol 1 permet fer ampliacions de crèdit quan s'ha de cobrir serveis bàsics, això inclou personal per a cobrir-les. Si això no fos suficient per veure que tot plegat és una trampa per a retallar sense patir un cost electoral, hem de recordar que estem creixent al 3,4% i que només per les vies del sistema de finançament enguany hi ha uns ingressos de 1072 milions d'euros, a més, el refinançament del deute a través del FLA ha suposat un estalvi de 850 milions d'euros que el govern, seguint la seva ideologia neoliberal, vol fer servir per eixugar el deute en comptes d'invertir en educació. Aquests 1922 milions d'euros són més que suficients per a cobrir els 40 milions que costen les substitucions des del primer dia i des de l'1 de setembre i els 230 milions que costa tornar a l'horari lectiu de 18 hores a secundària i 23 a primària. Evidentment també són suficients per a no dur a terme les actuals retallades per al curs vinent.
És per tots aquests motius que pensem que aquesta Consellera no és la que el nostre sistema educatiu necessita i pensem que, per incompetència o per mala fe, tant se val, Meritxell Ruiz ha de dimitir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada