"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 12 d’agost del 2016

Entrada 5 de viatge: La madres de la Plaza de Mayo.

Capcelera de la marxa a la Plaza de Mayo.


Ahir dijous, com tots els dijous des de fa 2.000 dijous, les mares de la Plaza de Mayo van tornar a ocupar aquesta plaça per reclamar als seus fills/es desapareguts durant la dictadura de Videla (30.000?). Una multitud de portenys va fer costat novament a les mares en la seva lluita per la memòria, la justícia i la dignitat. Cap representant del partit al govern va ser present, com de costum, però sí un munt de col·lectius de tota mena: sindicats, partits polítics, sindicats d'estudiants, associacions de veïns...

40 anys després de les primeres concentracions de les mares, continua sent un escabrós misteri la desaparició (assassinat) de milers de joves argentins repressaliats pel govern militar de Videla. I alhora, de centenars de nets/es de les filles repressaliades que van anar a parar, robades, segrestades, a famílies afins a la dictadura.

A dia d'avui són ja 120 els nets/es recuperats, el darrer fa tot just un mes i mig. Es calcula que encara hi pot haver més de 500 nets/es per "recuperar". Esfereïdor.















































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada