"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 d’octubre del 2016

Vols treballar de mestre? Fes-te amic d'un/a director/a!!

 
 

Llistes d'assignacions de places de mestre d'Educació Física al Valles Occ.

La LEC (Llei Educativa de Catalunya), entre d'altres estropicis, ha permès que les direccions dels centres públics (igual que sempre han pogut fer els privats i concertats), tinguin autonomia per triar una part de la plantilla docent. Sobretot pel que fa als interins i substituts, tot i que també es dóna amb alguns funcionaris sense la plaça definitiva.

Des de fa un parell d'anys el Departament ha possibilitat que les direccions dels centres poguessin reclamar/proposar/confirmar la continuïtat, o directament l'arribada, d'un o més mestres als seus centres, sense importar el número d'ordre (antiguitat) a la Borsa. Resultat: aquest curs, prop d'un 65% de les assignacions de places de mestres interins ha estat mitjançant la proposta de les direccions. És a dir, a dit!

S'ha acabat doncs l'objectivitat de les assignacions per posició a la Borsa per donar pas a la subjectivitat del criteri de les direccions dels centres. Aquest poder de decisió que s'ha atorgat a les direccions pot comportar un abús de poder d'aquestes cap als mestres no fixes que hauran d'abaixar el cap i sotmetre's als manaments de les direccions per tal de tenir possibilitats de mantenir el lloc de treball.

Recordeu directors/es que també sou treballadors/es!!!

Gràcies Rigau!!!

#VullUnAmicDirector

2 comentaris: