"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 31 de gener del 2017

Escoles d'elit: grans resultats acadèmics, suspens en valors.

Aquest mossen no pot estar gaire satisfet dels valors cristians dels seus pupils.



















Ahir apareixia en l'edició de paper de El Periódico la carta d'una noia catalana d'origen indi que denunciava l'actitud racista envers la seva persona d'un grup d'alumnes de l'escola d'elit (i de l'Opus) Viaró de Sant Cugat del Vallès, al vagó d'un tren dels FGC. El més greu del cas és que no es va tractar d'una actitud individual d'algun nen mal educat o directament imbècil, sinó que van ser un bon grapat dels nois (12-13 anys) els que van mostrar aquesta actitud de menyspreu cap a la noia.

Potser fora bo que aquestes escoles es preocupessin una mica menys pel rendiment acadèmic dels seus alumnes i dediquessin majors esforços a educar persones justes, solidàries, humanes en definitiva.

I ja de pas, estaria molt bé també que els nostres governants deixessin de subvencionar econòmicament a aquests centres elitistes, classistes, i integristes. Crec, malauradament, que aquest és el model d'èxit escolar per a alguns dirigents de la Conselleria d'Ensenyament...


4 comentaris:

  1. En la seva escola d’èlit només estaran acostumats a veure caucàsics, si es relacionessin amb gent d’altres ètnies descobririen que tots som persones iguals, però hi ha pares que volen que el seu fill visqui en una bombolla artificial allunyat de la realitat.

    ResponElimina
  2. A la seva escola només veuen caucàsics de classe social alta, la qual cosa no representa, ni molt menys, la realitat social en què vivim.

    ResponElimina
  3. Un dia vaig coincidir amb canalla uniformada d'escola d'èlit als FGC.
    De seguida van ocupar tots els seients possibles. No van aixecar el cul del seient quan a la següent parada unes persones grans van pujar al tren.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Afortunadament, quan arribin als 18 tots aquests vailets ja tindran el seu cotxe particular... i nou de trinca!

      Elimina